تقویت زمینههای علمی و فرهنگی با مهمترین اقدامات گروه پژوهش و فناوری
تقویت زمینههای علمی و فرهنگی با مهمترین اقدامات گروه پژوهش و فناوری مرتبط است در مواردی همچون فراهم کردن بستر فرهنگی مناسب و ارتقا سطح آگاهی سطوح مختلف جامعه و گروههای مرتبط با زیست فناوری است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، منظور از ترویج زیست فناوری، فراهم نمودن بستر فرهنگی مناسب و ارتقا سطح آگاهی سطوح مختلف جامعه و گروههای مرتبط با زیست فناوری با هدف تقویت زمینههای علمی و فرهنگی مورد نیاز برای فعالیت هماهنگ و منسجم این گروهها در مسیر توسعه زیست فناوری است.
از جمله فعالیتهای ترویجی در حوزه دانش آموزی میتوان به تولید محتوای مکتوب، تولید محتوای تصویری، تولید دورههای آموزشی و مدیریت و برگزاری ششمین کار سوق ملی مهندسی ژنتیک ویژه مدارس سمپاد اشاره کرد.
در تولید محتوای مکتوب؛ با توجه به آغاز فعالیتهای باشگاه دانش آموزی زیست فناوری از ابتدای سال تحصیلی ۱۳۹۹-۱۳۹۸، تولید محتوای آموزشی در حوزه زیست فناوری در دستور کار قرار گرفت. با توجه به ترجمه متون اصلی زیستشناسی در حوزه دانش آموزی محتوای طبقه بندی شده در زیست فناوری در اولویت قرار گرفته و در سال ۱۴۰۱-۱۴۰۰ محتوای هشت حوزه زیست فناوری شامل دارویی، پزشکی، غذایی و ... در حجم ۱۳۰۰ صفحه تدوین و در سایت باشگاه دانش آموزی به نشانی stbioclub.ir بارگزاری شد.
تولید محتوای تصویری؛ با توجه به تولید طیف گستردهای از محتواهای آموزشی و لزوم ارائه مطلوب آن به دانش آموزان و معلمان مقرر گردید محتواهای کتب درسی درمقطع متوسطه اول و دوره ابتدایی تکمیل شد. به همین منظور محتوای کتب درسی با بهره گیری از اساتید مجرب و معرفی کاربردها و تکنیکهای زیست فناوری متناسب با محتوای کتب درسیبه صورت غیر مستقیم تولید و بر روی سایت باشگاه دانش آموزی بارگذاری شد. در همین راستا تدوین دورههای میکروسکوپی بر اساس کتب درسی و تولید کارگاههای آموزشی آفلاین در حدود ۵۰۰ دقیقه انجام پذیرفت.
تولید دورههای آموزشی؛ در این بخش به تولید دورههای متناسب با سنین مختلف از ابتدایی تا متوسطه دوم برای رشته گرایشهای مسابقات و همچنین تولید کارگاههای متناسب با دیگر مسابقات تلاش برای ارتقای سطح دانش و مهارت دانش آموزان انجام میشود. مخاطب این طرح دانش آموزان برگزیده دیگر رقابتهای دانش آموزی زیست فناوری و متقاضیان شرکت در مسابقاتی همچون مسابقات پژوهش سراها، رویداد لیگ زیست فناوری، کار سوق مهندسی ژنتیک در مقطع دانش آموزی هستند.
مدیریت و برگزاری ششمین کار سوق ملی مهندسی ژنتیک ویژه مدارس سمپاد؛ کارسوق مهندسی ژنتیکفبه عنوان ششمین کارسوق مهندسی ژنتیک در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ در شرایط حضوری بودن مدارس سمپاد در کشور برگزار شد. این کار سوق از پاییز سال ۱۴۰۱ با ارسال فراخوان و برگزاری جلسات معرفی برای مسئولین سمپاد آغاز به کار کرد. در این زمان بستر برگزاری دورههای مجازی نیز آماده و تست شد.