گوشت قرمز سالم ویژگیهایی دارد که هنگام خرید باید به آنها توجه کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان، گوشت قرمز که از مراکز و فروشگاههای مجاز تهیه میشود، آزمایشها و نظارتهای بهداشتی از سوی سازمان دامپزشکی کشور بر روی آن انجام شده است.
اما گوشت قرمز سالم که شامل؛ گوشت گاو، گاومیش؛ گوسفند و بز است، مشخصاتی دارد که باید هنگام خرید به آنها توجه کرد.
اولین نکتهای که باید هنگام خرید گوشت قرمز مورد توجه قرار گیرد، تهیه آن از مراکز مجاز فروش و داشتن برچسب و مهر سازمان دامپزشکی است و باید از خرید گوشت از مراکزی که نظارتی بر آنها نیست و به صورت غیرمجاز فعالیت میکنند، خودداری شود.
روی بسته بندی گوشت قرمز باید آرم سازمان دامپزشکی، تاریخ تولید و انقضا، نام تولیدکننده و مجوز از سازمان دامپزشکی کشور درج شده باشد.
رنگ گوشت باید بسته به نوع، جنس و سن دام، طبیعی باشد، همچنین سطح خارجی آن بدون هیچگونه تورم، خون مردگی، تغییر رنگ یا خراش باشد.
از دیگر ویژگیهایی که باید به آن توجه شود، نبود رطوبت غیر طبیعی روی سطح خارجی گوشت و احساس نشدن بوی غیر طبیعی نظیر بوی ترشیدگی یا تعفن است.
همچنین عضلات باید سفت و بادوام بوده و درصورت وجود خشکی، لزجی و چروکیدگی، باید از خرید آن خودداری کنید.
درصورتیکه میخواهید گوشت قرمز منجمد خریداری کنید، باید مراقب باشید که هیچگونه علامتی ناشی از سوختگی انجماد، لکههای رنگی ناشی از رشد قارچ و آب یا خونابه در بسته بندی وجود نداشته باشد، ضمن اینکه بسته بندی آن باید سالم و دست نخورده باشد.
تغییر رنگ قرمز به سبز، قهوه ای، خاکستری و یا ایجاد یک لایه لزج و چسبناک که از علائم فساد سطحی گوشت محسوب میشود، یکی از ۴ شاخص نشان دهنده فاسدشدن گوشت است.
استشمام بوی غیر طبیعی در محل اتصال گوشت به استخوان، از دست رفتن قوام گوشت و نرم و لزج شدن و همچنین تغییر رنگ چربی گوشت و استشمام بوی بد از دیگر علائم اکسیداسیون و فساد چربی گوشت است.
با رعایت این موارد میتوانید گوشت قرمز سالم تهیه کنید.