سرپرست معاونت محیط زیست انسانی ادارهکل حفاظت محیط زیست خوزستان : طرح علاجبخشی کارون به روزرسانی میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان ، فرهاد قلینژاد با بیان اینکه خوزستان از پروژهای سدسازی در دیگر استانها تاثیرپذیر است، گفت: در زمان تصمیمگیری برای آغاز این پروژهها، ما نتوانستیم به موقع در این زمینه ورود کنیم و دفاعیات کاملی برای شرایط تاثیرپذیری خوزستان داشته باشیم.
او در خصوص اجرای طرحهای انتقال آب خرسان ۳ و تنگه سرخ اظهار کرد: بر اساس رصدهای انجامشده، بسیاری از سدها در خارج از استان خوزستان در حال اجرا هستند، اما خوزستان از آنها تاثیرپذیر است و در زمان تصمیمگیری برای آغاز این پروژهها، ما نتوانستیم به موقع در این زمینه ورود کنیم و دفاعیات کاملی برای شرایط تاثیرپذیری خوزستان داشته باشیم.
وی افزود: به سازمان حفاظت محیط زیست اعلام کردهایم که کارشناسان خوزستان باید در فرآیندهای بررسی زیست محیطی در خصوص تمام سدهای در حال احداث در خارج از استان خوزستان در حوزه زاگرس یعنی از سد بختیاری تا سد خرسان و سد دیگری که ساخت آن در چهار محال و بختیاری در حال آغاز شدن است، به عنوان استان تاثیرپذیر حضور داشته باشند.
قلینژاد بیان کرد: هر چند خوزستان به عنوان یکی از استانهای تاثیرپذیر از این سدها، دیده شده است، اما باید بیشتر به این مساله توجه کنیم، زیرا تدوین گزارشها در خصوص سدهای در دست اجرا مربوط به سالهای قبل بوده و در این سالها، خشکسالیها و مسائل آبی مختلفی در خوزستان ایجاد شده است؛ لذا از این پس قطعا حضور فعالی در این زمینه خواهیم داشت و در مورد هر مسالهای که استان خوزستان را از سدهای در دست ساخت متاثر میکند ورود میکنیم.
سرپرست معاونت محیط زیست انسانی ادارهکل حفاظت محیط زیست خوزستان با بیان اینکه مطالبات حقآبههای خوزستان باید بازنگری شوند، گفت: رویکرد خوبی که در خوزستان ایجاد شده این است که صنایع باید به جای برداشت از رودخانهها، از سیستم بازچرخانی آب و در سواحل با استفاده از آب شیرینکنها، فشار کمتری به رودخانهها بیاورند.
وی بیان کرد: در حال حاضر بخش قابل توجهی از آب مصرفی در منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر، در حال تامین از رودخانه کارون است که باید این فشار روی رودخانه را کمتر کنیم.
قلینژاد گفت: در حالی که باید استفاده از آب شیرین و آب شرب کاهش یابد و در صنایع به سمت استفاده از پساب شهرها برویم، در سالهای گذشته کارخانه فولاد در شمال استان خوزستان ایجاد شده است وبرای فعالیت آن، آب شرب و آب شیرین از رودخانه دز برداشت میشود که این مساله، قابل قبول نیست.
وی افزود: باید به سمت تصفیه پسابهای شهری برویم تا بخش قابل توجهی از نیاز آبی صنایع را تامین کنیم.
سرپرست معاونت محیط زیست انسانی ادارهکل حفاظت محیط زیست خوزستان با اشاره به برگزاری شورای حفاظت کیفی کارون، گفت: طرح علاجبخشی کارون بزرگ، بسیار قوی نیازها را دیده، اما اجرای آن چند سالی متوقف بوده است که باید پیگیری شود. اکنون نیز در حال بازنگری و به روزرسانی این طرح هستیم.
وی با بیان اینکه وضعیت تصفیهخانههای فاضلاب شهری خوزستان یکی از چالشها و بحرانهای زیست محیطی استان است، افزود: مهمترین پروژه در این طرح، پروژههای تصفیه فاضلاب خوزستان است که در این خصوص بخشی از اقدامات در حال انجام است، اما بر اساس ارزیابیها، روند ایجاد تصفیهخانههای فاضلاب خوزستان بسیار کند است و عملکرد و راندمان تصفیهخانههای موجود نیز رضایتبخش نیست و باید به این موضوع بیشتر توجه شود.