کمبود ویتامینها، یکی از دلایل تعریق شبانه
تعریق شبانه در شرایطی خاص ممکن است نشانه ای از نیاز بدن شما به چیزی اساسی باشد که از آن جمله می توان به کمبود ویتامین B۱۲ یا ویتامین D اشاره کرد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان،
تعریق شبانه بسیار رایج است، به ویژه در طول گرمای شدیدی که در حال حاضر همه جا را فرا گرفته است و عوامل زیادی از جمله؛ نوع لباس خواب، استرس و بیماری و... میتواند منجر به
تعریق شبانه شود.
این نوع تعریق معمولاً باعث نگرانی نمیشود، اما اگر به طور مداوم با ملحفههای خیس شده از خواب بیدار میشوید، حتی زمانی که هوا کاملا خنک است، ممکن است نشانه مشکلات سلامتی گستردهتری باشد.
به گفته یک متخصص، مشکلی که میتواند باعث تعریق شبانه شود، نشانه کمبود مواد مغذی است و در افرادی که فاقد ویتامینها و مواد معدنی مهم هستند، دیده شده است، چنین کمبودهایی میتواند مربوط به ویتامین B ۱۲ باشد که به بدن در ترمیم زخمها کمک میکند و همچنین برای جریان صحیح اکسیژن در بدن حیاتی است.
دکتر دربی شیر میگوید: تعریق شبانه همچنین ممکن است ناشی از کمبود ویتامین D باشد که بسیار رایج است، زیرا این ویتامین عمدتاً از نور خورشید تأمین میشود.
وی معتقد است: بسیاری از ما کمبود ویتامینها و مواد معدنی داریم، ویتامین D به سختی از طریق رژیم غذایی به دست میآید، زیرا غذاهای کمی حاوی آن هستند و سبک زندگی شهری، ماندن داخل خانه و همچنین استفاده از کرم ضد آفتاب (که شدیدا ضروری است) میتواند منجر به کمبود ویتامین D شود.
به گفته دربی شیر؛ کمبود ویتامین نیز در افراد بالای ۵۰ سال و در افرادی که مصرف غذاهای حیوانی (گوشت و لبنیات) و ماهی را کاهش داده اند یا از مصرف آنها اجتناب میکنند، شایع است و میتواند باعث تعریق شبانه شود.
این متخصص تغذیه گفته است: برای رفع هرگونه کمبود مواد مغذی، دکتر دربی شایر خوردن یک رژیم غذایی سالم از میوهها، سبزیجات و پروتئینهای بدون چربی را توصیه میکند. اگر این امکان پذیر نیست، او توصیه میکند به دنبال مکمل ها، به ویژه مکمل ویتامین D باشید.
اگر در طول زمستان ویتامین D مصرف نکردهاید، احتمالاً سطح این ویتامین در بدن شما پایین خواهد بود، بنابراین هماکنون با یک مکمل با ۱۰ میکروگرم توصیهشده روزانه، ویتامین D خود را تکمیل کنید و همچنین مطمئن شوید که سطح B ۱۲ خود را با یک مکمل افزایش دهید.
این متخصص تغذیه تاکید کرد که تعریق شبانه میتواند ناشی از مسائل عاطفی نیز باشد که مصرف مواد مغذی بر آن تأثیر میگذارد.
اضطراب و استرس میتواند باعث تعریق شبانه شود
مانند بسیاری از مشکلات خواب به طور کلی، تعریق در طول شب میتواند ناشی از افزایش استرس و اضطراب باشد.
دکتر دربی شایر گفت: اضطراب، حملات پانیک و استرس نیز یکی از دلایل رایج تعریق شبانه هستند. عدم تعادل مواد معدنی در جایی که تعریق مکرر رخ میدهد امری رایج است و مشخص شده است که عرق حاوی غلظت بالایی از پتاسیم، سدیم، کلسیم، منیزیم و آهن است.
به همین دلیل، متخصصان سلامت، خوردن غذاهای سرشار از پتاسیم از جمله موز، سیب زمینی، سبزیهای برگ دار تیره و مرکبات را توصیه میکند.
غذاهای حاوی منیزیم عبارتند از:بادام، بادام هندی، اسفناج، لوبیا و تخمه کدو تنبل، در حالیکه کلسیم نیز در شیر، ماست، بادام و کلم بروکلی و آهن در گوشت قرمز، غلات کامل و لوبیا وجود دارد و بهتر است در رژیم غذایی گنجانده شوند.
مشکلات هورمونی میتواند باعث تعریق شبانه شود
تعریق شبانه همچنین میتواند به دلیل مشکلات هورمونی یا عدم تعادل هورمونها در بدن رخ دهد که میتواند به دلیل تعدادی از شرایط ایجاد شود.
دکتر دربی شایر توضیح داد: «مشکلات هورمونی ممکن است با تعریق شبانه مرتبط باشد؛ به عنوان مثال میتوان به پرکاری تیروئید (سطح بالای هورمونهای تیروئید)، دیابت و سطح بالای قند خون و تغییرات در هورمونهای جنسی اشاره کرد.»
تنظیم دمای بدن توسط هیپوتالاموس انجام میشود که همچنین بخشی از سیستم هورمونی است. اختلال عملکرد هیپوتالاموس ممکن است یک مشکل اساسی مرتبط با مشکلات هورمونی باشد و همچنین میتواند باعث تعریق شبانه شود.
اگر نگران این هستید که تعریق شبانه ممکن است یک مشکل اساسی باشد، برای مشاوره بیشتر با پزشک عمومی خود صحبت کنید.