پستههای خندان میتوانند عاملی برای جذب برخی آفات به باغ و محل مناسبی برای رشد بیماریهای قارچی باشند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی استان، اگر پسته روی درخت خیلی زود خندان شود نباید خوشحال باشیم، این یک عارضه است که در آن پوست سبز روی پسته و پوست استخوانی همزمان شکاف برداشته و در نتیجه مغز پسته قبل از رسیدن در معرض هوای آزاد قرار گرفته و خراب میشود.
دقت داشته باشید که در حالت عادی پسته داخل غلاف سبز روی آن خندان شده و پوست بیرونی پسته شکافته نمیشود.
این عارضه یکی از مهمترین عوامل افزایش افلاتوکسین موجود در مغز پسته میباشد که از باغ شروع و طی فرآیند فرآوری پسته باعث آلودگی سایر محصول نیز میشود.
پستههای زودخندان میتوانند عاملی برای جذب برخی آفات به باغ و محل مناسبی برای رشد بیماریهای قارچی باشند.
دو عامل تنش آبی در اواخر بهار و تابستان و کاربرد نادرست روغن در زمستان بر روی تشکیل پسته زود خندان تاثیر بسزایی دارد.
از آنجایی که پسته زودخندان از لحاظ مغز رشد کاملی نداشته و ناقص هستند نسبت به پسته سالم، سبکتر بوده و در هنگام فرآوری جز پسته رو آبی محسوب میشوند. جداسازی از پسته روآبی و مخلوط نکردن آنها با پسته سالم یکی از مهمترین و اصلیترین روش کاهش آلودگی آفلاتوکسین در پسته است.