به رسم هر سال، به مناسبت ایام سوگواری ماه صفر، بیش از ۳۵ تن آش نذری در کنار نارین قلعه نایین پخت و بین عزاداران توزیع شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ این سنت ۴۰ ساله که به اعتقاد اهالی منطقه بزرگترین طبخ آش نذری کشور است با کمک مردم و خیران نایینی، در صحن امامزاده حیدر و حسن علیه السلام بر پا میشود.
مواد اولیه این آش ۱۰۰۰ کیلوگرم گوشت، ۱۵۰۰ کیلوگرم گندم، ۸۰۰ کیلوگرم حبوبات و پیاز و ۲۰۰ کیلوگرم برنج نیم دانه است
پخت این آش نذری ابتدا با ۷ دیگ شروع شد و بعد به حدود ۴۰ دیگ رسید و بین مردم شهرستان و استان، این مراسم به آش چهل دیگ معروف شد و اکنون با بیش از ۷۰۰ میلیون تومان، به بیش از ۸۰ دیگ رسیده است.
با این وجود هنوز جای خالی این آیین در بین آثار ناملموس کشور احساس میشود و نیاز است میراث فرهنگی با پیگیری و حمایت معنوی، به دنبال ثبت ملی آن باشد.