مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری قم با اشاره به تولید روزانه ۶۹۰ تن پسماند، این سازمان را در مقایسه با عملکرد سایر دستگاهها در اجرای آیین نامه قانون مدیریت پسماند و تفکیک از مبدا پیشتاز دانست.
وی با بیان اینکه زبالههای خشک قابل بازیافت در شهر به طرق مختلفی جمع آوری میشوند، گفت: در برخی مناطق خودروهای پیشرو در نظر گرفته شده که قبل از ماشینهای حمل زباله هایتر در محلات تردد و زبالههای تفکیک شده مردم را جمع آوری میکنند.
میرابراهیمی گفت: همچنین پیمانکاران رسمی و مورد تایید سازمان مدیریت پسماند به صورت هفتگی به منازل یا مجتمعهای مسکونی مراجعه کرده و زبالههای تفکیک شده را جمع میکنند.
مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری وجود پیمانکاران غیر مجاز در شهر را یکی از چالشهای پیش روی شهرداری برای بازیافت و تفکیک زباله از مبدا اعلام کرد و افزود: دیگر چالش این حوزه عدم همکاری و پا به کار بودن سایر دستگاهها برای اجرای قانون تفکیک زباله از مبدا است.
وی افزود: علیرغم همه آموزشها و در اختیار گذاشتن امکانات، برخی دستگاه یا زبالههای خود را تفکیک نمیکنند یا در صورت تفکیک آنها را در اختیار پیمانکاران غیر رسمی میگذارند.
میر ابراهیمی در ادامه به اقدامات شهرداری و سازمان مدیریت پسماند در خصوص قانون مصوب سال ۱۳۸۳ مبنی بر مدیریت پسماندها اشاره کرد و گفت: در سالهای اخیر آموزش همگانی به مردم در محل بوستانها یا اجتماعات مختلف مردمی، مدارس صورت گرفته است.
مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری فعالیت مستمر غرفههای بازیافت در سراسر شهر را نیز از جمله این اقدامات دانست.
وی در پایان عملکرد مجموعه شهرداری را در خصوص اجرای قانون تفکیک از مبدا مطلوب ارزیابی کرد و گفت: در حال حاضر حدود ۶ تن از مجموعه زبالههای خشک تولید شده در شهر در محل دفن زباله در سایت البرز تفکیک میشود و قم جز آن دسته از شهرهاست که دفن زباله تفکیک نشده در آن به صفر رسیده است.