ورشکستگی شورای شهر برمینگام منعکس کننده مشکلات بزرگتری در اقتصاد انگلیس است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از شبکه تلویزیونی سی سی تی وی، جان راس استاد دانشگاه رنمین چین گفت: ورشکستگی شورای شهر بیرمنگام انگلیس منعکس کننده مشکلات بزرگتری در اقتصاد انگلیس است.
جان راس استاد دانشگاه رنمین چین: این یک داستان کاملا طولانی است. ما باید درست به انتخابات دولت محافظه کار و لیبرال در زمان بیش از ۱۰ سال پیش برگردیم. آنها سیاستهای ریاضتی را آغاز کردند که از نظر اقتصادی کاملاً ناموفق بوده است. اقتصاد رشد بسیار کندی داشته است. سپس شما با شکست بسیار بسیار بزرگ برگزیت روبرو شدید که از نظر اقتصادی کاملاً غیرمنطقی بود، خروج از اتحادیه اروپا یعنی بزرگترین بازار کالاهای انگلیسی به اقتصاد آسیب وارد کرد؛ بنابراین رشد اقتصادی بسیار کند شده است و شما با وضعیتی مواجه شده اید که فشار زیادی بر تمام امور مالی شهرهای بزرگ انگلیس وارد میکند، و اتفاقاً بیرمنگام بدتر از همه است و بنابراین شورای شهر آن ورشکست شده است. این تنها شهر در انگلیس نیست که در حال حاضر با مشکلات اقتصادی مواجه است. این یک علامت است نه اینکه چیزی کاملاً منحصر به فرد و خاص باشد. در مقابل عملکرد بسیار بد اقتصاد انگلیس را نشان میدهد.
جان راس استاد دانشگاه رنمین چین: بیرمنگام به خودی خود اثر موج دار خواهد داشت. این اثرخیلی زیاد است. بیرمنگام یک علامت و نشانه و علت این مشکل است. مشکل خیلی جدیتر است. برای مثال در آمریکا هم ما سه مورد ورشکستگی در بخش بانکی داشتیم. سه ورشکستگی بزرگ بانکی در تاریخ اقتصاد آمریکا تأثیر بسیار بزرگتری نسبت به بیرمنگام دارد. مشکل اینجاست که رشد بسیار آهسته، انواع فشارها را بر سیستم مالی بسیاری از کشورها وارد کرده است. علاوه بر ورشکستی بانکها در آمریکا و اروپا، ما تقریبا هیچ رشدی نداریم.
گفتنی است: شورای شهر بیرمنگام که به بیش از یک میلیون نفر از ساکنان این شهر خدمات ارائه میکند، از ششم سپتامبر تمامی هزینهها را به جز آن دسته که به ارائه خدمات ضروری مربوط میشود، متوقف کرد. این تصمیم در پی بروز کسری بودجه برای پرداخت تعهداتی که بین ۶۵۰ تا ۷۶۰ میلیون پوند اعلام شد، اتخاذ شده است. برآوردهای شورای شهر بیرمنگام نشان میدهد که این شهر در پایان سال مالی ۲۰۲۴-۲۰۲۳ با کسری بودجه ۸۷ میلیون پوندی مواجه خواهد بود.
شارون تامپسون، معاون رئیس شورای شهر بیرمنگام گفت که این شورا با مشکلات طولانیمدتی در زمینه ایفای مسئولیت خود در قبال پرداخت هزینههای اداره شهر مواجه شده که مقصر آن تا حدی حزب حاکم محافظهکار است که در طول دوران حکمرانی خود از پرداخت یک میلیارد پوند از بودجه این شهر اجتناب کرده است.
خانم تامپسون توضیح داد که همچون شوراهای سراسر کشور، دولت محلی بیرمنگام نیز به دلیل افزایش روزافزون تقاضای حمایتهای اجتماعی، همزمان با کاهش چشمگیر درآمدهای کسب و کارها و افزایش قابل توجه نرخ تورم، با بحران مالی مواجه شده است.
در مقابل، سخنگوی ریشی سوناک، نخستوزیر انگلیس به خبرنگاران گفت که شوراهای منتخب محلی به طور طبیعی باید قادر به مدیریت بودجه خود باشند و بر همین اساس، دولت به طور مرتب در حال تعامل با این شوراست تا از استفاده بهینه آن از پول دریافتی از مالیات دهندگان اطمینان حاصل کند.
شورای شهر بیرمنگام ۱۰۱ عضو دارد که ۶۵ نفر آنها از اعضای حزب مخالف کارگر هستند.