معاون سرمایه گذاری و توسعه کسب و کار سازمان منطقه آزاد اروند گفت: منطقه آزاد اروند میتواند قطب انرژی برای سرمایه گذاران چینی باشد
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از فرینا ، معاون سرمایه گذاری و توسعه کسب و کار سازمان منطقه آزاد اروند در حاشیه نمایشگاه فرصتهای سرمایه گذاری «سیفیت» چین، گفت: منطقه آزاد اروند با داشتن ظرفیتهای عظیم حوزه نفت؛ گاز و پتروشیمی میتواند قطب انرژی برای سرمایه گذاران کشور چین باشد.
بر اساس این گزارش ، روح الله خزایی ضمن اشاره به قرارداد همکاری ۲۵ ساله ایران و چین و به سرانجام رساندن این قرارداد، اظهار داشت: در راستای توسعه روابط خارجه و گسترش سرمایه گذاری خارجی، دو کشور ایران و چین با داشتن منافع مشترک طبق قرارداد سند راهبردی همکاری ۲۵ ساله، میتوانند اتفاقات خوبی را در سطح کلان رقم بزنند که حضور مناطق آزاد با معرفی بستههای سرمایهگذاری در نمایشگاه سیفیت چین نقطه عطف و چشم انداز روشنی در این میان، محسوب میشود.
منطقه آزاد اروند ، قطب انرژی برای سرمایه گذاران
خزایی با تأکید بر اینکه منطقه آزاد اروند با داشتن ظرفیتهای عظیم نفت، گاز و پتروشیمی یکی از قطبهای مهم انرژی در کشور است، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه چین بزرگترین مصرف کننده انرژی در دنیا است، اروند بهترین گزینه برای سرمایه گذاری این کشور خواهد بود.
وی گفت، 16 میدان نفتی موجود در محدوده منطقه آزاد اروند که بهرهبردار همه آنها شرکت نفت و گاز اروندان است را ظرفیت بالایی در تولید صنایع پایین دستی عنوان کرد و افزود: منطقه آزاد اروند با داشتن صنایع بالادستی و پائین دستی و در کنار آن قوانین سهل و آسان در حوزه سرمایهگذاری امتیاز ویژهای نسبت به سایر مناطق آزاد دارد که قطعا برای سرمایهگذاران چینی جذاب خواهد بود.
در حاشیه این نمایشگاه ، شرکت سرمایهگذار چینی پس از مذاکره با مدیران سازمان منطقه آزاد ارس و آشنایی با مزیتها و فرصتهای این منطقه، برای تولید جرثقیلهای صنعتی اعلام آمادگی نموده و فرم اقدام به سرمایهگذاری به ارزش 200 میلیون یوان معادل 13 هزار و 500 میلیارد ریال را امضاء کرد.
منطقه آزاد ارس هماکنون نیز میزبان سرمایهگذاران چینی میباشد و امید آن میرود با افزایش مراودات و معرفی پررنگ ارس در نمایشگاه بینالمللی CIFIT بر تعداد سرمایهگذاران خارجی در ارس افزوده شود.
ماکو نقطه تلاقی کریدور شرق و غرب و شمال و جنوب
بر اساس این گزارش ، حسین گروسی افزود: «کریدور حمل و نقل بین المللی شرق-غرب» ظرفیت ایجاد چارچوبی برای یک شبکه ارتباطی پرقدرت ازچین تا کشورهای بالتیک و اسکاندیناوی را دارد و موقعیت جغرافیایی منطقه آزاد ماکو در واقع نقش سرزمین چهارسو در این مسیر و طرح «یکجاده-یککمربند» چین را داشته باشد.
گروسی با اشاره به اینکه پروژه «یک کمربند یک جاده» (BRI) چین که شرق را به غرب وصل میکند افزود: با توجه به موقعیت جغرافیایی منحصر بفرد، منطقه آزاد ماكو با ارزش افزوده ترین نقطه برای ایجاد دهکده لجستیک و تبدیل شدن به قطب جذب و توزيع كالا بواسطه اتصال کریدورهای شرق ـ غرب و شمال ـ جنوب است.
وی اضافه کرد: برای ایجاد لجستیک هوشمند به منظور جهانی شدن برای اولین بار بین مناطق آزاد کشور و سازمان منطقه آزاد ماکو با وزارت صنعت، معدن و تجارت منعقد شده است.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو با بیان اینکه زیرساختهای سرمایهگذاری منطقه آزاد ماکو یک موقعیت استثنایی و بینالمللی است، افزود: زیرساختها در این منطقه برای سرمایهگذاری در بخش دیتاسنتر نیز آماده است.
در این دیدارها، فعالان اقتصادی و سرمایه گذاران چینی نیز ضمن استقبال از بسته ها فرصت های سرمایه گذاری در منطقه آزاد ماکو به همکاری اقتصادی و صنعتی تاکید کردند.