معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی - درمانی استان اردبیل گفت: پیشگیری از خودکشی در قالب همکاریهای بینبخشی از طریق آگاهسازی عمومی در استان ضرورت دارد.
وی افزود: اهمیت پیشگیری از خودکشی در قالب همکاریهای بینبخشی از طریق آگاهسازی عمومی و حمایتیابی به دلیل چند عاملی بودن مساله خودکشی حائز اهمیت است، نکتهای که برای عملیاتی کردن آن هم نیازمند اعتقاد و باور دروازهبانان سلامت و هم نیازمند سواد و آگاهی آنها برای اقدام موثر و دوری از برچسبزنی هستیم.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه خودکشی بهعنوان یک معضل همواره در جامعه وجود دارد، از این رو باید در این زمینه به آسیبشناسی آن و دیگر آسیبهای اجتماعی پرداخت و تمامی نهادهای مسئول بهنوبه خود بایستی همکاری کنند تا بتوانند به پیشگیری از آن بپردازند.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی - درمانی استان اردبیل بیان کرد: استفاده از تمامی ظرفیتهای موجود در جامعه، همکاری دستگاههای اجتماعی، متخصصین، مددکاران و جامعه شناسان، توجه به پیشگیری اجتماعی در سیاستگذاریهای کلان کشور و تدوین در طرحهای ملی پیوست اجتماعی فرهنگی، توجه به مبانی فرهنگی و دینی و تقویت هویت فرهنگی، استفاده از تجارب جهانی از جمله راهکارهایی است که باید در این زمینه مد نظر قرار گیرد.
معاون دانشگاه علوم پزشکی اردبیل همچنین گفت: در بخش آموزش همه ظرفیتها از جمله سازمان بهزیستی، آموزش و پرورش و رسانهها میتوانند در پیشگیری و مقابله با آسیبهای اجتماعی کمک کننده باشند.
دکتر جعفرزاده با قدردانی از تلاشهای مسئولانه و ارزشمند تمام نهادها و ارگانهای فعال در حوزه پیشگیری از خودکشی بهویژه همکاران فعال در امر آگاهسازی، غربالگری و مداخلات تخصصی روانی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل اظهارامیدواری کرد با همکاری و اقدامات اثربخش بتوان امید به زندگی را در میان مردم بهویژه نسل نوجوان و جوان تقویت کرد.