استاندار مازندران گفت: رشد اقصادی استان باید به ٣٠ درصد برسد و باهمت و رفع موانع میتوان برای رسیدن به آن دورنما تلاش کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، استاندار مازندران در چهارمین جلسه کارگروه توسعه صادرات استان که مدیر عامل بانک کشاورزی کشور هم حضور داشت گفت: بیشترین تراکنشهای استان مربوط به کشاورزی و محصولات آن است که بانک کشاورزی باید نگاه ویژه داشته باشد.
حسینی پور افزود: فعالیت های صنعتی وابسته به حمایتهای بانکی است و قابل قبول نیست کشاورزی که از بانک کشاورزی تسهیلات می گیرد، اما سپرده آن نزد بانکهای دیگر باشد و با حمایت بانک و هدایت کشاورزان این چرخه به صورت حرفهای ایجاد شود.
او گفت: در حوزههای مختلف کشاورزی و دامداری از جمله گلخانه، پرورش آبزیان و طیور طرح ویژهای برای استان در نظر گرفته شود تا با اجرای آن، تولیدات به سمت صادرات محور شدن گام بردارد و شاخصههای صادراتی دست یافتنی شود.
استاندار با بیان اینکه کشاورزی سنتی هرگز صادرات محور نخواهد شد، افزود: با تامین مالی توسط بانک کشاورزی میتوان در این استان به آن هدف دست یافت.
حسینی پور در خصوص صادرات که موضوع اصلی جلسه بود گفت: صادرات موضوع غمبار استان است که با کج سلیقگیها و محدودیتها استان محروم از صادرات شده است، این در حالی است که وجود سه بندر مهم به خصوص بندر امیر آباد میتواند استان را اصلیترین محور صادرات در منطقه کند.
او افزود: ریل گذاری در شرایط بحرانی تکلیفی است برای دولت مردان در قبال مردم که با تفکری راهبردی و نه مقطعی باید یک استان قوی از منظر صادراتی شد.
حسینی پور گفت: رشد اقصادی استان باید به ٣٠ درصد برسد و با رشد ٤ و یا ٨ درصد نمی توان پیشرفت کرد و باهمت و رفع موانع میتوان برای رسیدن به آن دورنما و هدف تلاش کرد.
استاندار مازندران گفت: صادرات یک جنگ محسوب میشود، در دنیا با یک جنگ حساب شده و مبارزه برای باز کردن راههای صادرات، نسلهای بعدی هم نفع خواهند برد و نقش علم و فناوری در صادرات و استفاده از ابزار روز و فناوری نوین یک موضوع الزامی است.
لزوم تشکیل بانک اطلاعاتی از دیگر موضوعاتی بود که حسینی پور استاندار مازندران به تمام پایانهها و سازمانهای مربوطه در خصوص مقدار موجودی و فروش و صادرات محصولات استان دستور تشکیل آن را داد و افزود: اتاق بازرگانی با تشکیل کار گروه اجرایی متشکل از جوانان اقدام و دولت به راحتی نظارت را انجام دهد.
حسینی پور گفت: مشوقها برای صادر کنندگان از دیگر راههای توسعه صادرات است که گمرک باید بیشترین تلاش خود را در این مورد به کار گیرد.
مدیرکل صنعت معدن و تجارت استان هم در این نشست گفت: برابر استعلام از گمرکات ارزش صادرات استان در ٥ ماه اخیر ١٢٥ میلیون دلار بوده که در مقایسه با سال گذشته ١٩ میلیون دلار افزایش داشته است.
کهنسال افزود: همچنین در این مدت وزن فروش صادراتی استان، ٥٨٠ تن بوده که به نسبت سال قبل و ٤٧٠ تنی، ٢٣ درصد افزایش را نشان می دهد.
بنیامین مرشدی گزارش می دهد