مدیرعامل انجمن حمایت زندانیان مرکز گفت: با انعقاد تفاهم نامه همکاری میان انجمن و تولید کننده چینی، زمینه اشتغال ۱۵۰ زندانی فراهم شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، حوالی ظهر یکی از روزهای گرم و شلوغ شهریور برای گزارش اشتغال مددجویان زندانها، راهی یکی ازکارخانههای تولید چینی در شهرک عباس آباد تهران شدم.
به مقصد که رسیدیم، اول از همه وارد کارگاه بزرگی شدم، جایی شلوغ و البته بسیار گرم، در حدی که تحمل دمای هوای آنجا برای من و همکار تصویربردارم سخت بود.
حدود ۳۰۰ نفری مشغول کار بودند، یکی ظرفها را از قالبها جدا میکرد، یکی با سمباده گوشههای ظرفها را صیقل میداد و آن یکی هم ظرفها را به آرامی روی نوار متحرک داخل کارگاه میگذاشت تا برسد به دست کارگرانی که هر کدام قرار بود بخش دیگری از کار را انجام دهند.
در حال نگاه کردن مراحل کار بودم که آقای رحمانی مسئول کارخانه وارد کارگاه شد و سر صحبت را با دمای بالای کارگاه باز کردیم، که گفت تولید چینی باید در محیط گرم و خشک انجام شوند وگرنه ظرفی که از قالب جدا میشوند، ترک میخورد.
وقتی از آقای رحمانی در ادامه درباره شرایط کار پرسیدم اشاره کرد به کارگرها و ادامه داد: اینجا حدود ۳۰۰ نفر کار میکنند که ۱۵۰ نفر از آنها برخی مددجویان رای باز زندانها و خانواده زندانیان هستند.
مدیرکارخانه این را هم گفت که کارگرها در طول روز ۸ ساعت کار میکنند و در پایان ماه هم بسته به میزان کار، دستمزد میگیرند.
همین طور که با آقای رحمانی در حال صحبت بودم یه یکی از مددجوها اشاره کرد که در حال پرداخت ظرفهای چینی قبل از قرار دادن در کوزه بود.
میگفت آقای حسینی یکی از بهترین کارگران کارخانه است، دقت و سرعت عمل خوبی هم دارد.
به سراغش رفتم تا از او بیشتر بدانم، میگفت سه فرزند دارد و ۱۰ سال پیش سر یک بدهی به زندان افتاده و حالا با ارائه وثیقه به حکم قاضی رای باز شده تا بتواند بخشی از روز را در کارخانه کار کند و شبها کنار خانواده اش باشد.
آقای حسینی خیلی خوشحال بود از اینکه میتواند ادامه دوران حبس خود را کنار فرزندانش بگذراند و نقشی در تامین هزینههای زندگی داشته باشد.
البته مثل او افرادی دیگری هم مشغول به کار بودند، مثل مریم خانم که همسرش به ۵ سال حبس محکوم شده و خودش با حمایت انجمن حمایت زندانیان در این کارخانه مشغول به کار شده تا در نبود همسرش چرخ زندگی اش لنگ نماند.
ساجده هم مادر دو پسر دانشجوست که برای تامین هزینههای زندگی و تحصیل فرزندانش تلاش میکند. وقتی از شرایط سخت کار در دمای بالای کارگاه پرسیدم گفت: همین که میتوانم با روزی حلال زندگی ام را بچرخانم خدا را شکر میکنم.
توسعه اشتغال برای زندانیان و خانوادههای آنها از اولویتهای اصلی سازمان زندانهای کشور است و در کنار آن انجمن حمایت زندانیان مرکز هم از هر شرایطی برای ایجاد فرصتهای شغلی برای اقشار آسیب دیده اجتماعی استفاده میکنند.
آقای الوندی گفت: چند تفاهم نامه برای اشتغال زندانیان و خانواده آنها میان انجمن حمایت زندانیان مرکز و کارآفرینان منعقد شده است.
مدیرعامل انجمن حمایت زندانیان مرکز افزود: با همکاری آقای رحمانی یکی از کارآفرینان حامی زندانیان، زمینه اشتغال ۱۵۰ زندانی و برخی از خانوادههای زندانیان فراهم شده است.
وی تاکید کرد: اشتغال زندانیان و خانواده آنها نقش موثری در کاهش آسیبهای اجتماعی و قطع شدن چرخه جرائم دارد.
آقای الوندی این را هم گفت که با تلاش سازمان زندانهای کشور و همکاری کارآفرینان نیکوکار، برای بیش از ۱۳۰ هزار نفر از مددجویان و خانوادههای آنها در سراسر کشور شغل ایجاد شده است.
دو ساعتی در کارگاههای تولید چینی بودم، اما آنچه دیدم امید بود برای ساختن زندگی بهتر، امیدی که البته با حمایت کارآفرینان از زندانیان و خانوادههای آنها
هر روز بیشتر میشود.