رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: طبق آخرین یافتههای علمی و آمار کمیسیون اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل برای آسیا و اقیانوسیه (ESCAP)، از سال ۲۰۰۰ میلادی، وقوع خشکسالیها و دامنهی تأثیرشان ۳۰ درصد افزایش داشته است.
وی افزود: در شرایط کنونی، حدود سه و دو دهم میلیارد نفر در سراسر گیتی با مشکل کمبود آب مواجه هستند و تحقیقات نشان میدهد که تا سال ۲۰۵۰ این عدد به حدود ۵ میلیارد نفر یعنی سه چهارم جمعیت فعلی کره زمین برسد؛ به عبارتی حداقل ۵ میلیارد نفر یک ماه در سال از مسئلهی کم آبی رنج میبرند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: طبق آخرین مقاله چاپ شده در نشریه ساینس در سال ۲۰۲۳، بسیاری از دریاچهها و منابع آبی بزرگ جهان طی ۳۰ سال اخیر به خشکی گراییده اند و این مسئله دال بر افزایش منابع گرد و خاک است؛ از طرف دیگر طبق اعلام آقای گوترش دبیرکل محترم سازمان ملل، سالانه حدود ۷ میلیون نفر بر اثر مسائل آلودگی و آلایندگیهای جوّی طبیعی و مصنوعی میمیرند؛ این اعداد و ارقام نشان میدهند که ما باید چاره اندیشی کنیم.
آقای سلاجقه با یادآوری اینکه روز بیست و یکم تیر ماه، نشست منطقهای مقابله با گردوغبار در تهران برگزار شد، خاطرنشان کرد: این روز با عنوان روز بین المللی مقابله با طوفانهای گرد و غبار در تقویم سازمان ملل متحد ثبت شد و جزو دستاوردهای بزرگ دولت مردمی انقلابی است.
آقای سلاجقه ضمن قدرانی از رئیس جمهور و حضار داخلی و خارجی حاضر در نشست، گفت: ۵۵ کشور که در معرض مستقیم گرد و غبار قرار دارند به این نشست دعوت شدند که حدود ۵۰ کشور در این اجلاس حضور یافته اند.
وی با اشاره به رویدادهای جانبی این نشست ادامه داد: با کشور عراق به راهکارهای عملیاتی خیلی خوبی رسیده ایم که به عرض اجلاس خواهیم رساند.
آقای سلاجقه تأکید کرد: در چهار استان عراق و دو استان جمهوری اسلامی ایران و همچنین در کشور سوریه عملیات میدانی و زمینی آغاز خواهد شد.
وی یادآور شد: طبق آخرین اطلاعات ESCAP کشورهای ترکمنستان، ارمنستان، ازبکستان، تاجیکستان، آذربایجان و جمهوری اسلامی ایران بالاترین میزان تهدیدات ناشی از گرد و غبار را دارند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ابراز امیدواری کرد که بیانیه نهایی این نشست رهاوردی برای همهی جهان باشد و با الزاماتی که در قطعنامههای سازمان ملل گنجانده خواهند شد، همه کشورها در کنار هم قرار بگیرند.
وی در پایان ضمن یادآوری این گلایه از سازمان ملل که نباید تحریمهای ظالمانه، مبنای مراودات و همکاری ها قرار گیرد، گفت: خوشبختانه معاون محترم دبیرکل و ۱۵ نهاد بین المللی در اجلاس امروز حضور دارند و امید است که به مسئولیتهای خود در مورد حفظ بشر از تمامی مخاطرات و مرارت ها، به خصوص این مخاطرهای که گریبان گیر همه کشورهاست و روز به روز نیز افزایش پیدا خواهد کرد، متعهد باشیم.