دانشمندان حوزه یخچالهای طبیعی میگوید یخچالهای طبیعی سوئیس امسال با سرعتی غیرمنتظره در حال ذوب شدن هستند.
به گزارش بخش تصویری رویترز، با ذوب شدن یخچالهای طبیعی پس از تابستان گرم دیگر، میدانهای برف و یخ سفید رنگ جای خود را به سنگهای خاکستری در کوههای آلپ سوئیس میدهند. یخچالهای طبیعی سوئیس در سال گذشته بدترین میزان ذوب یخ خود را از زمان شروع رکوردهای بیش از یک قرن پیش به ثبت رساندند و در طول سال ۲۰۲۲، شش درصد از حجم خود را از دست دادند.
یخچالهای طبیعی در سراسر جهان به عنوان شواهدی از گرم شدن زمین، همزمان با گرمایش زمین در سراسر جهان اندازه گیری میشوند. دمای هوا در سوئیس در ماه اوت به طور میانگین به ۱۵.۵ درجه سانتیگراد رسید که ۱.۲ درجه سانتیگراد بالاتر از حد عادی است و آن را یکی از ده گرمترین ماههای اوت در تاریخ بدل کرده است.
در کوههای مونتانا، آژانس دولتی میتیوشوایتز در ۲۴ اوت رکورد جدیدی را با دمای ۳۱.۵ درجه سانتیگراد ثبت کرد.
گروه گلموس اکنون اندازه گیریهای تابستانی خود را در یخچال طبیعی د لا پلین مورت در کرن مونتانا، که با سه هزار متر ارتفاع در میان کوههای جنوب غربی سوئیس قرار دارد، آغاز کرده است.
ماتیاس هاس از مؤسسه فناوری فدرال زوریخ که سرپرستی گروهی از شبکه نظارت بر یخچالهای طبیعی سوئیس (GLAMOS) را بر عهده دارد، گفت: انتظار میرود امسال موج دیگری از ذوب شدن یخچالهای طبیعی صورت گیرد.
هاس گفت اگرچه نتایج نهایی احتمالاً ذوب شدن شدید کمتری را نسبت به سال ۲۰۲۲ نشان میدهد، اما وضعیت همچنان نگران کننده است.