مقامات بهداشت و درمان انگلیس میگویند از آنجا که شماری از بیمارستانهای دولتی انگلیس، به علت استفاده از بتن نامرغوب، در معرض ریزش است، نخست وزیر این کشور نمیتواند از طولانیتر شدن فهرست انتظار بیماران جلوگیری کند.
در حالی به مدیران بیمارستانهای ناایمن در انگلیس هشدار داده شده است که آمادگیهای لازم را برای تخلیه فوری بیماران و کارکنان بیمارستانها در صورت مشاهد ترک خوردگی در سقف و بدنه ساختمان بیمارستانها داشته باشند که سازمان ملی بهداشت و درمان انگلیس به تازگی اعلام کرد صف بیماران منتظر درمان در بیمارستانهای دولتی این کشور از هفت میلیون و ششصد هزار نفر گذشته است.
مقامات بهداشت و درمان انگلیس میگویند از آنجا که شماری از بیمارستانهای دولتی انگلیس، به علت استفاده از بتن نامرغوب، در معرض ریزش است، نخست وزیر این کشور نمیتواند از طولانیتر شدن فهرست انتظار بیماران جلوگیری کند.
روزنامه گاردین در این باره نوشت از سال ۲۰۱۹ میلادی به بیمارستانهای انگلیس هشدار داده شده است که به علت استفاده از بتن هوادهی و اتوکلاو شده که به اختصار آر ای ای سی (RAAC) نامیده میشود، در معرض ریزش قرار دارند، اما پس از گذشته ۴ سال، هیچ اقدامی در این باره انجام نشده است.
این روزنامه افزود: اگر بیمارستانهایی که با بتن هوادهی و اتوکلاو شده ساخته شده اند بسته شوند، فشار بر بخشهای اورژانس بیمارستانهای این کشور بیشتر و بر شمار بیماران منتطر درمان، باز هم افزوده خواهد شد.
سازمان ملی بهداشت و درمان انگلیس این هفته به مقامات بیمارستانها در این کشور هشدار داد در صورت فرو ریختن ساختمان ها، به سرعت آنها را تخلیه کنند. نگرانی از فرو ریختن ساختمانهای عمومی از جمله مدارس و بیمارستانها در انگلیس که در دهههای ۱۹۵۰ تا ۱۹۹۰ میلادی با بتن هوادهی ساخته و اتوکلاو برپا شده اند جامه انگلیس را نگران کرده است. وزرای دولت انگلیس گفته اند بررسی جامعی درباره ساختمانهای بتنی که با این شیوه ساخته شده اند آغاز میشود، زیرا این نگرانی وجود دارد که این بناها، پس از گذشته چند دهه، فرو ریزند.
دولت انگلیس نگران است ریزش ساختمانهای عمومی و نیز بناهای خصوصی همچون مهدکودک ها، فروشگاه ها، مراکز تفریحی و سرگرمی که در آنها از این نوع بتن استفاده شده است، موجب بروز فاجعه شود. دولت انگلیس ماموریت داده است در همه هزاران ساختمانهای دولتی که حدود ۱۵۸ میلیارد پوند ارزش دارند، بررسیهای لازم آغاز و خطر احتمالی ریزش، معین شود. هنوز معلوم نیست در ساخت چه تعداد از ساختمانهای عمومی در انگلیس، از بتن هوادهی مقاوم و اتوکلاو شده استفاده شده است.
وزارت آموزش انگلیس نیز به مدیران ۱۰۴ مدرسه در معرض خطر ریزش اعلام کرد بخشی از این مدارس یا کل مدرسه باید تعطیل شود، زیرا به علت پایان عمر مفید این نوع بتن، جان دانش آموزان در خطر است. این هفته، تعطیلات تابستانی مدارس در انگلیس پایان یافت در حالی که بیش از هفتصد هزار دانش آموز در ۱۰۴ مدرسه در معرض خطر ریزش هنوز تکلیفشان روشن نیست.
بتن هوادهی مقاوم و اتوکلاو شده، عمری حدود ۳۰ سال دارد و پس از آن، در صورت مرطوب شدن بتن، ساختمان ساخته شده با آن دچار ریزش میشود.