سازمان همکاری اسلامی اعلام کرد هیئت علمای سازمان همکاری اسلامی در دیدار با سرپرستهای دو وزارت آموزش عالی و آموزش و پرورش افغانستان بر ضرورت تحصیل زنان و دختران افغان تاکید کردند.
سازمان همکاری اسلامی امروز در بیانیهای از طریق شبکههای اجتماعی اعلام کرد: هیئت علمای سازمان همکاری اسلامی در دیدار با سرپرستهای دو وزارتخانه آموزش عالی و آموزش و پرورش افغانستان بر لزوم تلاشها برای دسترسی دختران و پسران به تمام سطوح تحصیلی و تخصصی مورد نیاز مردم افغانستان تاکید کردند.
بر اساس این بیانیه: در این دیدارها هر دو طرف تأکید کردند که تحصیل با اجماع علمای امت اسلامی یک واجب اسلامی برای زن و مرد است.
سازمان همکاری اسلامی افزود: هیئت این سازمان گزارش سرپرستهای وزارتخانههای آموزش عالی و آموزش و پرورش افغانستان را نیز درباره بازنگری برنامههای درسی و ایجاد فضای امن برای تحصیل دختران درسراسر افغانستان شنیده است.
دو روز قبل سراج الدین حقانی سرپرست وزارت کشور افغانستان نیز در دیدار با هیئت سازمان همکاری اسلامی در کابل گفته بود: آموزش و تحصیل بانوان نیاز جامعهٔ ما است و با توجه به شرایط، این مشکل رفع خواهد شد.
سرپرست وزارت کشور افغانستان گفت تحصیل نیاز مشترک همه مسلمانان است و هیئت سازمان همکاری اسلامی برای از سرگیری تحصیل زنان و دختران درافغانستان حوصله داشته باشد.
سازمان همکاری اسلامی همچنین افزود «طارق علی بخیت» نماینده دبیرکل سازمان همکاریهای اسلامی در امور افغانستان با «امیرخان متقی» سرپرست وزارت امور خارجه افغانستان درباره نتایج سفر هیأت علمای مسلمان به افغانستان دیدار و گفتگو کرد.
این بیانیه افزود: علمای مسلمان جلسات متعددی را با علما و مقامهای حکومت سرپرست افغانستان در مورد موضوعات بسیار مهم از جمله مدارا در اسلام، آموزش دختران و کار زنان برگزار کرده است.
«حافظ ضیا احمد تکل» معاون سخنگوی وزارت خارجه افغانستان هم در بیانیهای اعلام کرد: در دیدار «طارق علی بخیت» نماینده ویژه سازمان همکاری اسلامی در امور افغانستان با امیرخان متقی سرپرست وزارت امور خارجه این کشور، امنیت در افغانستان، تقویت اقتصاد، مبارزه با افراد مسلح غیرقانونی، مبارزه با مواد مخدر و نتایج سفر هیئت سازمان همکاریهای اسلامی به کابل مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
سرپرست وزارت امور خارجه افغانستان در این دیدار تقویت روابط فرهنگی، سیاسی، اقتصادی، آموزشی با کشورهای اسلامی، تحقق منافع مشترک و یافتن راه حل برای چالشهای مشترک را حائز اهمیت دانست.