مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس گفت: با تکیه بر توان شرکتهای ایرانی در توسعه فاز ۱۱، صرفه جویی ۸۰۰ میلیون دلاری محقق شد.
وی اظهار داشت: سکو فاز ۱۲ C در شرقیترین نقطه مخزن پارس جنوبی قرار داشت، با توجه به افت فشار در این سکو شرکت ملی نفت ایران تصمیم گرفت آن را را جابهجا کند و از مرداد ماه ۱۴۰۲ در تولید زودهنگام ۷.۵ میلیون متر مکعبی گاز از فاز ۱۱ آغاز شد و تا روزهای آینده این میزان تولید به ۱۰ میلیون مترمکعب افزایش مییابد.
متجلی افزود: سه بسته کاری دومین سکوی فاز ۱۱ میدان پارس جنوبی (۱۱ A) پیشرفت خوبی دارد و با راهاندازی هر دو سکوی این فاز روزانه تا ۵۶ میلیون مترمکعب گاز تولید خواهد شد، هزینه سرمایهگذاری در این فاز در مجموع چهار میلیارد دلار برآورد میشود که با نصب سکوی نخست و تکیه بر توان داخلی ۸۰۰ میلیون دلار صرفه جویی در این فاز حاصل شده است.
وی با اشاره به اینکه ارزش محصولات فاز ۱۱ پارس جنوبی ۵ میلیارد دلار خواهد بود، گفت: نگهداشت تولید در این فاز از سوی همکاران واحد عملیات و پشتیبانی انجام میشود تا توان تولید خود در این میدان را در ۷۰۵ میلیون متر مکعب گاز در روز نگه داریم.
متجلی با اشاره به اینکه انتقال، نصب و راهاندازی همه ۳۷ سکوی میدان گازی پارس جنوبی از سوی شرکتهای داخلی انجام شده است، ادامه داد: با تعریف سه پکیج حفاری در فاز ۱۱ این میدان در سال آینده تولید به ۲۸ میلیون مترمکعب در روز خواهد رسید. بخش عظیمی از گاز تولیدی در این میدان در واحدهای پتروشیمی استفاده و ارزش افزوده بالایی را به دنبال دارد.
وی گفت: ساخت و نصب جکت دوم فاز ۱۱ پارس جنوبی تا پایان امسال انجام و حفاری چاههای جدید در سال آینده آغاز خواهد شد، همچنین کار مهندسی سکوی دوم این فاز از سوی شرکت ایزوئیکو در حال انجام بوده و برآورد میشود این سکو تا سه سال آینده در موقعیت خود نصب شود.