از ۴۷ دستگاه عضو سامانه پنجره واحد مدیریت زمین, ۲۳ دستگاه به صورت کامل به این سامانه متصل شده اند و تا پایان شهریور دیگر دستگاههای عضو باید مشکلات خود را برای پیوستن به این سامانه برطرف کنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، در حالیکه کمتر از ۲۰ روز تا پایان شهریور آخرین مهلت پیوستن دستگاهها به سامانه پنجره واحد مدیریت زمین باقی مانده همچنان راه اندازی این سامانه با مشکل روبروست و متقاضیان دریافت صدور مجوز میگویند حدود ۴ ماه طول کشیده است تا استعلام دریافت کنند.
شورای راهبردی پنجره واحدمدیریت زمین هم جلسات متعددی برای بررسی موانع و مشکلات راه اندازی این سامانه به ویژه زیرسامانههای دستگاههای عضو برگزار میکند، اما این جلسات همچنان بی نتیجه به پایان میرسد.
برخی دیدگاههای اعضای این جلسه ناظر بر این است که موضوع بودجه یا تعلل برخی دستگاهها در پیوستن به سامانه از دلایل تاخیر در راه اندازی سامانه پنجره واحد مدیریت زمین است.
عمویی نماینده قوه قضائیه میگوید نمیتوانیم استعلامهای کشور را معطل بگذاریم و بگوییم بودجه نداریم.
مباشری مدیرکل دفتر تدوين ضوابط فني دولت الكترونيكي سازمان فناوری اطلاعات نیز میگوید کافی است یک دستگاه عضو نتواند آن تکالیف و نقشی را که بر عهده اش گذاشته اند درست اجرا کند در نتیجه از نگاه مخاطب بیرونی کل سیستم به داشتن ایراد متهم میشود.
ناقص بودن اطلاعات دستگاهها در حوزه فعالیت خود، چگونگی بارگذاری نقشههای اراضی از دیگر مشکلات مطرح شده در راه اندازی پنجره واحد مدیریت زمین است.
میررجبی معاون حفاظت و امور اراضی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری میگوید مصوبهای داشتیم برای اینکه پراکنده کاری صورت نگیرد منابع طبیعی نقشه اولویت دستگاه را دریافت نماید و به صورت جمع بندی به سازمان فناوری اطلاعات ارائه دهد که بتوانیم به صورت بهینه از تصاویر ماهوارهای استفاده کنیم ولی هیچ کدام از دستگاهها ندادند در نتیجه عملکرد ناقص یک دستگاه همه اینها را زیر سوال میبرد.
از ۴۷ دستگاه عضو تا کنون ۲۳ دستگاه به صورت کامل به سامانه پنجره واحد مدیریت زمین متصل شده اند و تا پایان شهریور دیگر دستگاههای عضو باید مشکلات خود را برای پیوستن به این سامانه برطرف کنند.
میررجبی میگوید زیرسامانه صدور مجوز متقاضیان تمام استانها اتصال کامل دارند اگر تمام دستگاهها همکاری لازم را بکنند و سامانه بتواند در موضوع صدور مجوز درگاه متقاضیان به صورت هوشمند کار خودش را انجام دهد آن وقت میتوانیم بگوییم که زیرسامانه صدور مجوز را به صورت صد درصد به بهره برداری برسانیم.
البته دستگاههایی هم هستند که در این زمینه کم کاری میکنند و میررجبی در این ارتباط میگوید وزارت کشور، سازمان دهیاریها وشهرداری ها، وزارت نفت، شرکت توانیر و مدیریت منابع آب از جمله دستگاههایی هستند که حتما باید توجه ویژهای به این موضوع کنند.
به گفته رئیس دبیرخانه ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی دستگاههای کم کار در موضوع پیوستن به سامانه پنجره واحد مدیریت زمین به عنوان دستگاه خاطی به قوه قضائیه معرفی میشوند.
يزدي میگوید با دستگاههایی که در داخل دولت ترک فعل کردند برخورد میشود و اگر لازم باشد به دستگاه قضایی معرفی خواهند شد.
يادآور مي شود دو زيرسامانه صدور استعلامات و پايش اراضي همچنان به طور كامل راه اندازي نشده است.