کاهش پلاکهای خونی ریسک حمله قلبی را تا ۲۵ درصد کاهش میدهد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکزمهاباد؛ یک متاآنالیز بزرگ به بررسی بیش از ۲۰ مطالعه منتشر شده در ۲۰ سال گذشته پرداخت و نشان داد کاهش پلاک شریانی تأثیر قابل توجهی در کاهش حمله قلبی و خطر سکته مغزی دارد.
بررسیها نشان میدهد که کاهش رسوبات چربی کلسترول به نام پلاک شریانی، حتی به حداقل ۱ ٪، میتواند منجر به کاهش عمده خطر حمله قلبی یا سکته مغزی شود.
در این مطالعه، محققان به بررسی ۲۳ مطالعه قبلی منتشر شده بین سالهای ۲۰۰۱-۲۰۲۲ برای ارزیابی ارتباط بین تغییرات در میزان انسداد پلاک در شریان و حوادث عمده قلبی عروقی، در درجه اول حمله قلبی و سکته مغزی پرداختند.
این بررسی شامل بیش از هفت هزار و ۴۰۰ بیمار و انواع داروهای مختلف کاهش دهنده لیپید مانند استاتین و مهار کنندههای PCSK۹ بود.
محققان دریافتند که کاهش سطح پلاک فقط به میزان ۱ ٪ با کاهش ۲۵ درصدی احتمال وقوع یک رویداد اصلی قلبی عروقی که در حال وقوع است همراه بود.
دکتر جان مانچینی، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه بریتیش کلمبیا کانادا گفت: این مطالعه به روزترین بررسی سیستماتیک و متاآنالیز است که ارتباط بین تغییر در میزان پلاک و کاهش در حوادث اصلی قلبی عروقی را تأیید میکند.
تحقیقات مانچینی شکاف برخی از حقایق متداول در مورد بیماریهای قلبی و درمان را پر میکند، یعنی استفاده از روشهای کاهشدهنده چربی با کاهش خطر حمله قلبی و سکته مغزی همراه است.
با این حال، این تحقیق اولینبار است که به طور مستقیم نشان میدهد کاهش پلاک به طور مستقیم با خطر کمتر ابتلاء به حوادث قلبی عروقی همراه است.
روشهای کاهشدهنده لیپیدها، مانند استاتین، در کاهش کلسترول، کاهش پلاک و بهبود خطر حمله قلبی و سکته مغزی مؤثر هستند.