شمار مدارس انگلیسی که با بتن هوادهی مقاوم و اتوکلاو شده، در انگلیس ساخته شده و عمرشان به سر رسیده است، از ۱۵۵ باب فراتر رفت.
به نوشته رسانهها در انگلیس وزارت آموزش انگلیس یا باید با بستن این مدارس که فرسوده تشخیص داده شده اند، محلهای موقتی برای دانش آموزان تامین کند یا آموزش دانش آموزان این مدارس ناامن، به صورت برخط خواهد شد.
والدین دانش آموزانی که در ۱۰۴ مدرسه ناامن ثبت نام شده اند، درباره وضعیت آموزشی فرزندانشان نگرانند. در ماه ژوئن امسال
(خرداد ماه)، کارشناسان هشدار داده بودند بیش از چهارصد مدرسه در انگلیس، بیش از ۳۰ سال پیش، با استفاده از بتن هوادهی مقاوم و اتوکلاو شده در انگلیس ساخته شده اند و عمرشان رو به پایان است یا پایان یافته است.
نگرانی از فرو ریختن ساختمانهای عمومی شامل مدارس، بیمارستانها، مجتمعهای مسکونی و دیگر اماکن عمومی که با بتن هوادهی مقاوم و اتوکلاوه شده برپا شده اند انتقادها از دولت انگلیس را افزایش داده است و به ویژه در استانه سال تحصیلی اولیای دانش اموزان و برخی مدارس را در پی داشته است وآنان دولت را به بی توجهی به هشدارهای کارشناسان که از سالها پیش بیان شده بود متهم میکنند.
وزرای دولت انگلیس گفته اند بررسی جامعی درباره استفاده از بتن هوادهی مقاوم و اتوکلاوه شده که به اختصار آرای ای سی (RAAC) نامیده میشود، آغاز میشود، زیرا این نگرانی وجود دارد که این بناها فرو ریزند. دولت انگلیس نگران است ریزش ساختمانهای عمومی و نیز بناهای خصوصی همچون مهدکودک ها، فروشگاه ها، مراکز تفریحی و سرگرمی که در آنها از این نوع بتن استفاده شده است، موجب بروز فاجعه شود که در آستانه انتخابات میتواند آسیب جدی به حزب حاکم محافظه کار وارد کند که از سال ۲۰۱۵ قدرت را در این کشور در دست دارند. دولت انگلیس ماموریت داده است در همه هزاران ساختمانهای دولتی که حدود ۱۵۸ میلیارد پوند ارزش دارند، بررسیهای لازم آغاز و خطر احتمالی ریزش، معین شود. هنوز معلوم نیست در ساخت چه تعداد از ساختمانهای عمومی در انگلیس، از بتن هوادهی مقاوم و اتوکلاوه شده استفاده شده است.
بتن هوادهی و اتوکلاو شده، به بتنی گفته میشود که دارای منافذ هوایی زیادی است. این نوع بتن سبک وزن است و با اضافه کردن یک عامل حباب ساز، درون قالبهایی ویژه ساخته میشود. سپس بلوکهای بتنی از قالب جدا شده و در بخار پخته میشوند که به این فرایند، اتوکلاو کردن میگویند. کارشناسان انگلیسی میگفتند مصرف انرژی در تولید این نوع بتن، مقرون به صرفه است و ساختار منفذدار و ترکیب آن، عایق صدا و حرارت است. از طرفی بتن اتوکلاو شده قابل اشتعال نیست بنابراین میتواند مانع خوبی برای جلوگیری از آتش سوزی باشد. همچنین ساختار آن به گونهای است که تحمل وزن بالا و عمر نسبتا طولانی دارد، اما اکنون اشکار شده است برخی نظرهای کارشناسی انان نادرست از اب درامده است.
پس از این که در سال ۲۰۱۸، سقف یک دبستان در منطقه کنت (Kent)، فرو ریخت، دولت انگلیس به خطر احتمالی استفاده از بتن هوادهی مقاوم و اتوکلاوه شده در ساختمانها توجه کرد. به نوشته گاردین، ۲۴ ساعت پس از این که نشانههایی از فشار ساختمانی در سقف آن دبستان دیده شد، سقف ساخته شده با بتن هوادهی مقاوم و اتوکلاوه شده، فرو ریخت.
اکنون مشخص شده است بتن هوادهی مقاوم و اتوکلاوه شده، در مقایسه با بتن معمولی، مقاومت کم تری دارد و عمر آن حدود ۳۰ سال است که در صورت مرطوب شدن بتن در ساختمان ها، فرو میریزد.