ورود تورهای گردشگری و طبیعت گردی با توجه به فرارسیدن ایام گاوبانگی مرالها در جنگلهای مازندران ممنوع شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، فرمانده یگان حفاظت محیط زیست مازندران گفت: فصل گاوبانگی و رقابت گوزنهای نر جهت از میدان به در کردن سایر گوزنها و در اختیار گرفتن قلمرو فرارسیده است.
مسلم آهنگری افزود: حفاظت مناسب از گونه با ارزش مرال و انجام اقدامات حفاظتی در مناطق جنگلی مازندران تنها با تلاش شبانه روزی محیط بانانی بدست میآید که با تمام وجود سعی دارند محیطی امن برای زاد و ولد این گونه با ارزش فراهم کنند.
او ادامه داد: این اداره کل با برپایی چادرهای گاوبانگی از اواسط شهریور تا اواخر مهرماه گشت و کنترل و نظارت مناطق زیستگاهی را تشدید میکند تا علاوه بر کوتاه کردن دست شکارچیان متخلف که با تقلید صدای گوزن سعی در شکار آنها دارند اطلاعات لازم از وضعیت جمعیتی، زیستگاهی و پراکنش این گونه حمایت شده را نیز بدست آورند.
مسلم آهنگری از همه دوستداران و علاقمندان به حیات وحش ومردم نواحی جنگلی و کوهستانی خواست هرگونه فعالیت و رفت وآمد غیرعادی را به ادارات حفاظت محیط زیست در سراسر استان گزارش دهند تا بدینوسیله بتوان حمایت همه جانبهای جهت حفظ وحراست این گونه زیبا و بارازرش بعمل آورده و با حفظ داشته هایمان آنها را برای نسلهای بعد محافظت نمائیم.
مرال یا گوزن قرمز که در گویش مازندرانی به آن گاو کوهی (اشکار گو) نیز گفته میشود، گونه نماد جانوری استان مازندران و به بزرگترین پستاندار علفخوار از گونههای با شکوه جنگلهای پهن برگ هیرکانی شمال است.
مرال از گونههای حمایت شدهای است که در جنگلهای شمال از شمال غرب تا ارسباران و از شمال شرق تا بخشهای از خراسان شمالی پراکنش دارد و مناطق جنگلی هزارجریب بهشهر و نکا، پناهگاه حیات وحش دودانگه، چهاردانگه و کیاسر ساری و محدوده امن منطقه حفاظت شده البرز مرکزی از مهمترین زیستگاههای مرال در استان مازندران هستند که ماموران محیط زیست در فصل گاوبانکی با برپایی چادر و استقرار محیط بانان در این چادرها از ارتفاعات رامسر در غرب تا گلوگاه شرق استان را زیرپوشش و حفاظت دارند.
فصل گاوبانگی و رقابت گوزنهای نر، جهت از میدان به در کردن سایر گوزنها و در اختیار گرفتن قلمرو و بقای نسل بزرگترین گوزن ایران آغاز شده که راهکارهای مدیریتی مناسب جهت حفظ و حفاظت از این گونه با ارزش ضروری است.