معاون برنامهریزی و توانمندسازی ایمیدرو با اشاره به عقبماندگی تاریخی کشورمان در حوزه اکتشاف، گفت: معدنکاری هوشمند به توسعه استخراج از اعماق کمک میکند.
وی دلیل عقب ماندگی کشور در حوزه اکتشاف را استفاده از معادن روباز در ایران دانست و افزود: طبیعی است به زودی باید به سمت استخراج از عمق برویم که در این حوزه معدن کاری هوشمند میتواند کمک کننده باشد.
خانم خلوصی گفت: باتوجه به نزدیک شدن به برنامه هفتم، ایمیدرو، سند اولیه مرتبط با تحول دیجیتال و هوشمندسازی معادن را آماده کرده است.
وی افزود: از سال ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۵ سرمایه گذاری کشورهای جهان در حوزه دیجیتال ۲ برابر شده است؛ برای مثال، عربستان سعودی ۹ میلیارد دلار در حوزه فناوریهای نو سرمایه گذاری کرده است و همچنین کانادا و استرالیا درحال استفاده از این فناوریها در صنایع مختلف هستند و از ۵۰ شرکت بزرگ در فناوریهای پیشرو چهار شرکت در حوزه فولاد مشغول فعالیت هستند.
خلوصی درباره چالشهای پیش رو برای هوشمندسازی معادن ایران گفت: هم اکنون دادههای مناسبی برای سیاستگذاری دراختیار نداریم و برای برنامه ریزی دقیق نیاز به کلان دادهها احساس میشود.
وی افزود: کمبود ماشین آلات از دیگر مشکلات در حوزه معدن کاری است که در این حوزه هم معدن کاری هوشمند میتواند تا حدودی مشکلات را کاهش دهد.
معاون برنامهریزی و توانمندسازی ایمیدرو با اشاره به راهکارهای تسریع مسیر هوشمندسازی معادن ایران گفت: برای تسریع روند تبدیل معادن سنتی به معادن هوشمند، لازم است سیاستگذاری و تحلیل براساس دادههای هوشمند باشد و حمایت جسورانه از نوآوری بهوسیله صندوقهای جسورانه، انجام شود.