وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: موضوع پاسداشت زبان فارسی در اولویتهای اعلامی امسال وزارتخانه بوده که به صورت عمومی برای همه شوراهای فرهنگی کشور و استانها ابلاغ شده است.
رئیس شورای پاسداشت زبان فارسی گفت: مراقبت بیشتر در عمل به قانون در خصوص صدور بسیاری از مجوزهای تبلیغات بازرگانی و شهری، صنایع بستهبندی و غذایی و نیز خودرو را از جمله اقدامات وزارت فرهنگ و ارشاد در یکی دو سال اخیر در اجرای قانون مممنوعیت بهکارگیری اسامی، عناوین و اصطلاحات بیگانه است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: فعالیتهای وزارت صمت در حوزه پاسداشت زبان فارسی به ویژه در خصوص نوشتههای لاتین روی محصولات تولید داخل، اکنون بیش از گذشته رصد میشود و بهجد پیگیر اصلاح این وضع هستیم.
اسماعیلی گفت: نگاه از زاویه پاسداشت زبان فارسی به عملکرد رسانهها، مطبوعات و خبرگزاریها، بررسی نکات مربوط به پاسداشت زبان فارسی در صدور پروانه نمایش برای فیلمها و تئاترها، در حوزه شعر و موسیقی و در مجموع همه بخشهای فرهنگی و هنری با قوت در حال اجراست.
وی با اشاره به منظم شدن برگزاری جلسات شورای پاسداشت زبان فارسی گفت: در هر جلسه، عملکرد هر یک از وزارتخانهها و دستگاههای مسئول و مرتبط با قانون مممنوعیت به کارگیری اسامی، عناوین و اصطلاحات بیگانه بررسی و بلافاصله در خصوص مسائل بر زمین مانده و اجرا نشده، در همان جلسه تصمصمگیری میشود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برنامه گستردهای در مورد پاسداشت زبان فارسی برای آینده دارد، افزود: به همین سبب دبیرخانه شورای پاسداشت از نظر بدنه کارشناسی و نیروی انسانی تقویت شده است.