رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای غیر واگیر مرکز بهداشت خوزستان توصیههای پزشکی برای مبتلایان به فشار خون ارائه کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان، دکتر سیما اورنگ گفت: فشار خون بالا، زمانی ایجاد میشود که فشار خون در دیواره رگها بیش از حد معمول بالا رود.
وی افزود: گاهی اوقات تاثیرات مخرب آن در مرور زمان افزایش مییابد و حتی ممکن است تا زمانی که به بالاترین حد ممکن نرسیده باشد، مشخص نشود.
دکتر اورنگ ادامه داد: بهترین راه برای پی بردن به مقدار فشارخون هر فرد اندازه گیری منظم آن با دستگاه فشارسنج است.
فشار خون، بیماری بدون علاومت
رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای غیر واگیر مرکز بهداشت خوزستان درخصوص علائم فشار خون میگوید: تا زمانی که صدمههای ایجاد شده توسط فشار خون در بدن نمایان نشده اند، هیچ نشانه یا علامتی برای آن وجود ندارد.
وی با بیان اینکه در مراحل جدیتر فشار خون بالا بیمار دچار سردرد، تهوع و استفراغ و اختلالات بینایی میشود، اضافه کرد: در طول مدت زمان زیاد همراه فشار خون بالا، این عارضه ممکن است باعث مسدود، باریک و ضعیفتر کردن رگها شود، این مسئله باعث لخته شدن خون خواهد شد که ممکن است به قلب و رگ ها، کلیهها و شبکه چشم صدمه وارد کند.
آشنایی با عوارض فشار خون
دکتر اورنگ با بیان اینکه فشار خون همانند سایر بیماری ها، عوارضی به دنبال دارد، گفت: سکته قلبی، سکته مغزی، تصلب شرایین (سخت شدن دیواره رگ)، کما و تشنج از جمله عوارض به شمار میروند.
وی بر همراه داشتن داروها و رعایت توصیه های پزشک معالج در اربعین حسینی از سوی زائران مبتلا به فشار خون تاکید کرد و افزود: درصورتیکه بیمار دچار بدحالی شد، به بیمار استراحت دهید و از اورژانس کمک بخواهید، سپس بیمار را در وضعیت نیمه نشسته و پاها آویزان یا دراز کشیده قرار دهید.
دکتر اورنگ ادامه داد: باید هم سطح و کنار بیمار نشست و به او آرامش داد و اگر در محیط پرتنش است، وی را به محیط آرام منتقل کرد، همچنین در صورت فراموشی در مصرف داروهای بیمار، به وی کمک کنید تا دوز فراموش شده را مصرف کند.
وی بر رعایت نکات پزشکی توسط زائران اربعین حسینی تاکید و اضافه کرد: زائران باید از مصرف مواد غذایی مضر و منع شده از سوی پزشک، خودداری کنند تا در طول سفر مشکلی برای آنها به وجود نیاید.