دانشمندان چینی یک روش تصویربرداری پیشرفته تکپیکسلی ابداع کردهاند که شرایط تصویربرداری از اشیای ریز را فراهم کرده و یک رویکرد انقلابی برای تحقیقات آینده در حوزه زیست پزشکی (بیومدیکال) ارائه میکند.
گروهی از محققان چینی این رویکرد تصویربرداری سهبعدی و تک پیکسلی را بر اساس نورپردازی سهبعدی میدان نور (3 D-LFI) ابداع کردهاند که امکان تصویربرداری حجمی از اشیای میکروسکوپی را فراهم میسازد.
بر اساس این گزارش، تصویربرداری تک پیکسلی (SPI) به یکی از حالتهای جذاب تصویربرداری سه بعدی تبدیل شده است. اجرای تصویربرداری تک پیکسلی از طریق ردیابهای تک پیکسلی به جای آرایههای حسگر متعارف، در زمینههای مختلف از رویههای متعارف پیشی میگیرد.
تکنیکهای 3 D-SPI عموما به زمان پرواز (TOF) متکی هستند. با این حال، اجراهای موجود تنها میتوانند در بهترین حالت به سطح یک میلیمتر برسند که قادر به تصویربرداری از اشیای میکروسکوپی مانند سلولها نیستند.
این محققان به منظور عبور از محدودیت وضوح (رزولوشن) یک نمونه 3 D-LFI-SPM ساختند. قابل پیش بینی است که این رویکرد برای تجسم انواع نمونههای بیولوژیک قابل کاربرد باشد. دانشمندان ممکن است در آینده قادر به نظارت و رصد ریختشناسی (مورفولوژی) و رشد سلولی باشند.