نتایج تازهترین تحقیق نشان میدهد مصرف نوشیدنیهای مصنوعی شیرین شده، خطر ابتلا به بیماریهای کبدی را افزایش میدهد.
این یافتهها نشان میدهد مصرف نوشیدنیهای شیرین شده با قند، نوشیدنیهای شیرین شده مصنوعی و آب میوه خالص با افزایش خطر ابتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی مرتبط است.
احتمال ابتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی در افرادی که این نوشیدنیها را مصرف نمیکردند نسبت به افرادی که یک تا دو لیتر یا بیشتر در هفته مینوشیدند، بیشتر است.
مصرف نوشیدنیهای شیرین شده مصنوعی ارتباط معنی داری با خطر ابتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی نشان داد؛ از طرفی مصرف آب میوه خالص با این بیماری ارتباط ضعیفی دارد.
یافتههای این تحقیق در مجله Endocrine Practice منتشر شد.