رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره به اهمیت دستیابی به آمار دقیق در بخش کشاورزی و ورود شرکت های دانش بنیان در این بخش، گفت: براساس برآوردها ۲۵ تا ۳۰ درصد از مزرعه تا سفره ضایعات محصول داریم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مجتبی خیام نکویی رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، تات گفت: اگر برآورد صحیحی از دادهها و آمارها داشته باشیم میتوانیم از بروز خسارت به کشاورزان جلوگیری کنیم تا یک مرتبه محصول در دست شان نماند و بازاری برای آنها فراهم شود.
وی اضافه کرد: اهمیت دسترسی به آمار دقیق به حدی زیاد است که باید چندین شرکت دانش بنیان در این موضوع به هم ملحق شوند و زیرساخت فوق العاده قوی را ایجاد کنند و ما نیز از آنها حمایت خواهیم کرد.
معاون وزیر جهادکشاورزی با اشاره به اینکه یکی از مهمترین چالشهای بخش کشاورزی که شرکتهای دانش بنیان باید به سمت آن بروند ضایعات در این بخش است، گفت: بر اساس برآوردها ۲۵ تا ۳۰ درصد از مزرعه تا سفره ضایعات داریم این یعنی بیش از ۳۰ میلیون تن تولیدات از ۱۲۵ میلیون تن از دسترس مردم ما خارج میشود و این غذای مردم حدود ۲۰ میلیون جمعیت است.
رئیس سازمان تات با بیان اینکه بخشی از این ضایعات ناشی از برداشت است، گفت: مثلا ممکن است کمباینهایی داشته باشیم که ۱ تا ۲ درصد از محصولات را در موقع برداشت از دسترس خارج کند که وقتی این عدد در سطح زیر کشت ضرب شود رقم بسیار بالایی خواهد شد به طور کل ۶ میلیون هکتار سطح زیر کشت آبی و دیم گندم است که اگر در حوزه برداشت این محصول، این میزان ضایعات را به صفر یا کمتر از نیم درصد برسانیم قطعا در تولیدات موثر خواهد بود.