استفاده چین از صحرای گوبی برای افزایش تولید انرژیهای تجدیدپذیر
اداره ملی انرژی (NEA) چین اعلام کرده است،برای افزایش تولید انرژی، یک طرح برقی در شمال غربی چین را آغاز کرده است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از وبگاه scmp، امکانات صحرای گبی و فلات تبت چین برای راه اندازی یک طرح برق آبی است که دارای دو مخزن خواهد بود که همچون باتری بزرگ عمل می کند که آب را از یک مخزن بالاتر برای تولید برق در زمانی که تقاضا زیاد است آزاد میکند و با استفاده از منابع تجدید پذیر دیگر در صورت کم بودن تقاضا، آب را دوباره پمپاژ میکند.
این طرح از مخزن لاکسیوا در رودخانه زرد به عنوان مخزن پایینی خود استفاده خواهد کرد.
این طرح پس از راه اندازی و بهروهوری، توانایی تولید حداکثر ظرفیت ۲٫۸ گیگاوات (GW) را دارد.
نیروگاه چینگهای وارانگ دارای بالاترین ظرفیت نصب شده انرژی تجدیدپذیر در بین استانهای چین است که توسط یک شرکت برق دولتی، اداره خواهد شد.
تامین شبکه برق این کشور ۲۸ درصد از انرژی آبی و ۶۳ درصد از انرژی ترکیبی خورشیدی و بادی ۶۳ است. تخمین زده میشود تا سال ۲۰۳۰ این استان از ۱۰۰ گیگاوات برق بادی و خورشیدی، سه و نیم برابر ظرفیت نصب شده موجود، فراتر رود.
با آغاز به کار این طرح، فشارها برای تامین ذخیره سازی وجود دارد تا بیشترین نیازهای انرژی برآورده شود. به گفته انجمن بینالمللی برق آبی، انرژی آبی ذخیره سازی برای شبکههایی که به انرژی خورشیدی و بادی متکی هستند ایده آل است، زیرا میتواند انرژی را بر اساس تقاضا جذب و آزاد کند.
این ایستگاه جدید با ظرفیت ذخیره سازی ۲۰ میلیون کیلووات ساعت، خلا ظرفیت ذخیره سازی چینگهای را پر میکند و نقش مهمی در عملیات انرژی پایدار شبکه برق خواهد داشت. NEA در این باره گفت: این ظرفیت ذخیره سازی ۲۰ میلیون کیلووات ساعت خواهد داشت و از طریق یک خط انتقال ۷۵۰ کیلوولت به شبکه برق چینگهای متصل میشود.