صندوق بیمه کشاورزی تلاش دارد بدون افزایش سهم بیمه پرداختی کشاورزان و با افزایش سهم دولت، تعهدات این صندوق را گسترش دهد .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، علیرضا آل امین، قائم مقام مدیر عامل صندوق بیمه کشاورزی امروز در معرفی طرحهای بیمه، گفت: صندوق بیمه کشاورزی پس از انقلاب در ایران تأسیس شد و ایران در منطقه رتبه نخست را در بیمه کشاورزی دارد، لذا پیشنهاد داده ایم هاب منطقه پیگیری شود تا کشورهای همسایه که به تازگی به دنبال صندوق بیمه کشاورزی اند ایران آماده همکاری با این کشورها است.
وی درباره اقدامات جدید این صندوق اضافه کرد: حمایت از وحوش برای نخستین بار اتفاق افتاده و صندوق با مشارکت سازمان ملی حفاظت از محیط زیست از وحوش حمایت میکند به این ترتیب به کشاورزان تاکید شده در صورت حمله وحوش به مزارع، آسیبی به حیوان نزنند و بیمه خسارت آنها را پرداخت میکند.
قائم مقام مدیرعامل صندوق بیمه کشاورزی ادامه داد: ورود صندوق بیمه کشاورزی به حوزه بیمه درآمدی موضوع دیگری است که برای نخستین بار انجام شده و اگر تولیدکننده در بازار فروش به مشکل بخورد و به دلایلی ضرورت داشت کالاها با قیمت پایینتر به فروش برسد دولت مابه التفاوت قیمت را پرداخت کند.
وی در پایان گفت: کمترین بیمه از کشاورزان دیمزارها گرفته میشود و بیشترین خسارات در این بخش است تلاش داریم سهم بیمه کشاورزان افزایش پیدا نکند اما، ما در صندوق بیمه تعهدات خود را افزایش دهیم.
همچنین سیدمصطفی سیدهاشمی معاون هماهنگی ستاد اجرایی فرمان امام درباره خدمات جدید بیمه از هدفگذاری برای زیر کشت بردن ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار از اراضی دیم در سال زراعی آینده خبر داد و گفت: پیش بینی میکنیم این اراضی ۱۰۰ درصد بیمه شوند.
سیدهاشمی افزود: طرح جهش تولید در دیم زارها را سه سال است با همکاری وزارت جهادکشاورزی آغاز کرده ایم و بیمه برای آن در نظر گرفته شده است که در سال اول اجرای طرح ۶۷۰ هزار هکتار از اراضی دیم زیر کشت رفت که ۱۰۰ درصد آن بیمه شد، سال دوم ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار از اراضی تحت پوشش کشت دیم درآمد که ۵۴ درصد آن بیمه شد و سال سوم اجرای این طرح نیز ۴ میلیارد و ۲۰۰ هزار هکتار اراضی زیر کشت برده شد که تنها ۴۴ درصد آن بیمه شد که از دلایل کاهش آن نرخ بیمه و نوع برخورد با مشتریان یعنی همان کشاورزان بود.
معاون هماهنگی ستاد اجرایی فرمان امام (ره) درباره پرداخت حق بیمهها گفت: سال ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۲ کشاورزان هزار میلیارد تومان خسارت دیدند، ولی تنها ۱۶۰ میلیارد تومان حق بیمه گرفتند ستاد اجرایی فرمان امام و وزارت جهاد امسال بنا دارند حق بیمه بیشتری پرداخت کنند.