رئیس سازمان شیلات گفت: با اجرای مدلسازی و پرورش دومنظوره در آبزیپروری میتوان به تولید و خوداتکایی در این صنعت دست یافت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سید حسین حسینی در مراسم گرامیداشت هفته دولت و آیین تجلیل از کارمندان نمونه سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین افزود: در حال حاضر ۴۸۰ گونه انواع ماهی خوراکی در دنیا مورد بررسی قرار گرفته، اما در کشور ما بر روی ۲۰ گونه بررسی انجام شده است.
حسینی گقت: ارزش صادراتی کل آبزیان کشور ۶۰۵ میلیون دلار با وزن ۱۸۱ هزار تن است که نیم میلیون دلار آن مربوط انواع ماهیان زینتی است.
رییس سازمان شیلات ایران بر فرهنگسازی مصرف محصولات آبزی در بین مردم تاکید کرد و گفت: اقدامات لازم برای نقشآفرینی این مواد پروتئینی باید انجام شود.
حسینی با بیان این که شیلات نیازمند برنامه عملیاتی ترویجی در حوزه آبزیمصرفی است، افزود: حوزه شیلات برای پیشبرد اهداف سازمانی و معرفی محصولات به جامعه و همچنین توسعه آبزیمصرفی، نیازمند برنامه عملیاتی ترویجی است و در این خصوص تولید قراردادی باید مورد توجه قرار گیرد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در ادامه به ظرفیت مستعد و خوب استان قزوین در تولید انواع ماهیان و به ویژه تولید ماهیان زینتی اشاره کرد و گفت: این استان در تولید محصولات استراتژیک و آبزیپروری جایگاه ممتازی دارد به طوری که رتبه سوم کشور در تولید ماهیان زینتی به استان قزوین اختصاص دارد.
به گفته حسینی، وجود این پتانسیل فرصت مناسبی است تا هر خانواده با کمترین هزینه و تکنولوژی جدید از واسطه تولید تا زنجیره، وارد بازار این صنعت شود و با حداقل هزینه، درآمدزایی خوبی داشته باشد.
این مقام مسوول افزود: شیلات تنها حوزهای است که در توسعه افقی و عمودی نقش دارد و میتواند از ظرفیت آبهای مختلف و حتی زمینهای لمیزرع برای تولید محصولات آبزیپروری استفاده کند.