عقد قرارداد فشارافزایی پارس جنوبی تا پایان امسال
وزیر نفت گفت: پرونده میدان گازی پارس جنوبی پس از اتمام توسعه آخرین قطعه یعنی قطعه ۱۱ بسته نمیشود و برنامه حفظ و نگهداشت تولید و فشارافزایی آن را همزمان اجرا میکنیم.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، آقای جواد اوجی وزیر نفت در مراسم آغاز تولید گاز از قطعه ۱۱ پارس جنوبی، با اشاره به حضور ۶ ماه پیش رئیس جمهور در استان بوشهر برای افتتاح پالایشگاه قطعه ۱۴ پارس جنوبی با هدف افزایش ۱۴ میلیون مترمکعبی ظرفیت فرآورش گاز گفت: امروز از قطعه ۱۱ پارس جنوبی بهره برداری کردیم که توتال و شرکتهای خارجی ۲۰ سال در توسعه آن تأخیر کردند و اقدامی انجام نداده بودند.
وی افزود: این طرح را با اقدامات شرکت ملی نفت، شرکت پتروپارس و شرکت تأسیسات دریایی، ظرف ۲۰ ماه در دولت سیزدهم اجرایی کردیم؛ ارزش آن ۴.۸ میلیارد دلار است، اما شرکت توتال در سال ۱۳۹۷ آن را راه کرد و رفت.
آقای اوجی با تأکید بر این که باور به «ما میتوانیم» باعث بهره برداری از این طرح شد، ادامه داد: با تکمیل کامل چاههای این قطعه ۱۱، بیش از ۵۰ میلیون مترمکعب گاز تولید خواهد شد، اما فراموش نکنیم که زمستان پارسال وقتی ترکمنستان گاز را قطع کرد، برای ۱۰ میلیون مترمکعب دچار مشکل شده بودیم.
وی اظهار کرد: در سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۳۴ طرح نیمه کاره به ارزش ۱۲ میلیارد دلار را به بهره برداری رساندیم؛ برای سال ۱۴۰۲ هم ۶۷ طرح در حوزههای بالادستی و پایین دستی صنعت نفت با اولویت تولید در نظر گرفتیم که شامل طرحهای نیمه کاره و جدید میشوند.
وزیر نفت اضافه کرد: ارزش این طرحها ۱۵ میلیارد دلار میشود که تاکنون ۲۵ طرح آن به ارزش ۷.۵ میلیارد دلار به بهره برداری رسیده است.
وی با تأکید بر این که در دولت سیزدهم ۱۰ اقدام مهم در میدان گازی پارس جنوبی انجام شده، گفت: بهره برداری از قطعه ۱۱ پارس جنوبی که شرکتهای توتال، شل و CNPC چین به علت مباحث تحریمی آن را رها کرده بودند، فقط یکی از این اقدامات است.
آقای اوجی برخی از دیگر اقدامات صورت گرفته در این میدان را اینگونه تشریح کرد: راه اندازی واحدهای شیرین سازی میعانات گازی در قطعات دو و سه که ارزش این میعانات را دوچندان میکند، احداث خط لوله قطعه ۱۶ وافتتاح پالایشگاه قطعه ۱۴ که ۵۰ میلیون مترمکعب به ظرفیت فرآورش گاز کشور اضافه کرد.
بیشتر بخوانید:
این مقام مسئول با بیان این که امسال ۱۵ طرح جدید دیگر هم آغاز میشود، گفت: ۶۷ پروژهای که امسال در نظر گرفته ایم، عمدتاً نیمه کاره بوده اند که چندین سال بلاتکلیف رها شده بودند.
وی تأکید کرد: در اجرای قطعه ۱۱ پارس جنوبی، نزدیک به ۸۰۰ میلیون دلار صرفه جویی ارزی اتفاق افتاد و اگر قرار بود روند عادی برای ساخت سکو را طی کند، قطعاً سه تا چهار سال زمان میبرد.
ورود به پالایشگاههای فراسرزمینی نشانه شکست تحریم است
وزیر نفت اظهار کرد: در تمامی بخشهای وزارت نفت؛ شامل بالادستی مثل توسعه میادین نفتی و گازی، حفاری چاهها در دریا و خشکی، حفاری افقی و دایره شکل و سایر این موارد، خودکفا شده ایم. همچنین در احداث پالایشگاههای گاز و نفت و جمع آوری گازهای مشعل، نیاز به مستشاران خارجی نداریم.
وی گفت: امروز پا را فراتر گذاشته ایم و به بسیاری از کشورهای تحریم شده توسط آمریکا ورود کرده ایم؛ ۳۰ کشور در فهرست تحریمهای آمریکایی قرار دارند که ایران در صدر آن هاست. این کشورها به محض آغاز تحریم، دچار افت تولید شدند، اما ایران علاوه بر خودکفا شدن، در پالایشگاههای فراسرزمینی هم حضور فعالی دارد.
آقای اوجی تشریح کرد: شاید زمانی که کلینتون رئیس جمهور آمریکا بود و قانون تحریمهای داماتو را برای صنعت نفت ایران به اجرا در آورد، این تصور میکرد که این صنعت فلج و زمینگیر شود، اما امروز بیش از سه میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه در روز ظرفیت تولید نفت، بیش از یک میلیارد مترمکعب در روز تولید گاز و سالانه ۹۵ میلیون تُن ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی داریم.
وی با بیان این که پارسال ۱۴ میلیارد دلار صادرات محصولات پتروشیمی داشتیم، گفت: نزدیک به دو میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه ظرفیت پالایشی کشور است.
پرونده پارس جنوبی پس از قطعه ۱۱ پارس جنوبی باز میماند
وزیر نفت تأکید کرد: پرونده پارس جنوبی در اینجا بسته نمیشود و یکی از اقدامات خیلی مهم ما در این میدان که ۷۰ درصد تولید گاز کشور و بیش از ۵۰ درصد خوراک پالایشگاههای تولیدکننده بنزین به آن وابسته است، برنامه حفظ نگهداشت تولید و فشارافزایی این میدان خواهد بود که مطالعات آن رو به پایان است.
وی اظهار کرد: عقد قرار فشارافزایی توسط شرکت ملی نفت تا پایان امسال انجام میشود.