کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به شیوه درست تغذیه بیماران تنفسی، توصیههایی برای مراقبت تغذیهای این بیماران در سفر اربعین ارائه کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان ، سیده معصومه تقیزاده با اشاره به مراقبتهای تغذیهای در بیماریهای تنفسی برای بیماران در مراسم اربعین حسینی (ع)، اظهار کرد: توصیه میشود زائران دچار بیماریهای تنفسی کربوهیدرات کمتر و چربی بیشتری مصرف کنند تا تنفس برای آنها راحتتر شود.
وی افزود: کربوهیدراتها شامل کربوهیدراتهای ساده و پیچیده هستند؛ کربوهیدرات ساده مانند شکلاتها، آبنباتها، کیک و شیرینیها و کربوهیدراتهای پیچیده در نان، ماکارونی، سبزیها و میوهها موجود هستند.
تقیزاده گفت: بیماران تنفسی باید مصرف چربیها و روغنهای حاوی اسیدهای چرب اشباع و ترانس و چربی از نوع حیوانی را محدود و روغنهای گیاهی حاوی اسیدهای چرب غیر اشباع را جایگزین کنند.
کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان گفت: برای اینکه عضلات تنفسی بیماران، سالم و قدرتمند نگه داشته شود باید روزانه حداقل دو بار منبع غنی از پروتئین دریافت کنند و بهترین منبع پروتئینها گوشت قرمز، مرغ، ماهی، پنیر، شیر، ماست، تخم مرغ، آجیل و سویا است.
تقیزاده بیان کرد: اغلب بیمارانی که مشکل تنفسی مانند آسم و یا سایر بیماریهای مزمن تنفسی دارند و از داروهای استروئیدی استفاده میکنند باید بدانند که مصرف طولانی مدت استروئیدها نیاز به کلسیم را بیشتر میکند بنابراین ابتدا باید منابع غذایی حاوی کلسیم مانند شیر، ماست و پنیر، کشک، بادام، کنجد و سویا مصرف شود و بعد مکملهای کلسیمی همراه ویتامین D را مصرف کنند.
وی افزود: غذاهای حاوی مقادیر زیادی چربی و نمک، موجب تحریک سیستم ایمنی بدن میشوند و میتوانند به ایجاد تورم و التهاب قسمتهای مختلف بدن از جمله مجرای تنفسی و مسیرهای هوایی منجر شوند بنابراین مصرف غذاهای حاوی مقادیر زیاد سدیم مانند سوسیس و کالباس و انواع کنسروها باید محدود شود.
کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان گفت: مصرف مقدار مناسب آب موجب میشود ترشحات ملقب به موکوس درون مجاری هوایی رقیقتر شوند و راحتتر حرکت کنند و تخلیه شوند بنابراین توصیه میشود روزانه شش تا هشت لیوان آب و یا سایر مایعات را مصرف کنند.
وی عنوان کرد: مصرف چهار تا شش وعده غذایی کوچک و با حجم کم در طول روز به جای مصرف دو تا سه وعده غذایی حجیم توصیه میشود. باید توجه داشت که مصرف غذاهای نفاخ مانند پیاز، کلم بروکلی، گل کلم و لوبیا نیز باید محدود شود، زیرا نفس کشیدن را سختتر میکنند.