راهاندازی ۳۱ خط تولید دارو در دولت سیزدهم
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ۳۱ خط تولید دارو در دولت سیزدهم راهاندازی شد و ۶۹ داروی جدید به بازار آمد و ۱۵۹ میلیون دلار صرفهجویی ارزی در حوزه صادرات داشتیم.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، دکتر بهرام عیناللهی در مراسم بزرگداشت روز داروساز بر لزوم اصلاح برنامه درسی دانشکدههای داروسازی بر مبنای کار میدانی و دورههای عملی صنعت تولید دارو تأکید کرد و افزود: در ابتدای انقلاب اسلامی ۴ دانشکده داروسازی داشتیم و اکنون این عدد به ۲۶ رسیده است، بنابراین توان تولیدی کشور در حوزه دارو بسیار بالاست و ما باید بتوانیم از این ظرفیت بالقوه نهایت بهره را در مسیر خوداتکایی و ارزآوری ببریم.
وی با بیان این که هویت و اعتماد به نفس دو عنصر کلیدی برای تقویت خودباوری در جامعه است، تصریح کرد: داروسازی از عرصههایی است که باید برای شناساندن و فعال ساختن ظرفیتهای موجود در آن تلاش بیشتری انجام شود.
وی با اشاره به رویکرد دولت مردمی در مبارزه با فساد، عنوان کرد: همه ما مسئول هستیم تا کوچکترین فسادی را گزارش دهیم و واحد بازرسی سازمان غذا و دارو باید بیشازپیش فعال شود تا بتوان مجاری فساد و گرانفروشی دارو را مسدود کرد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: افزایش تولید سبب افزایش ذخایر راهبردی دارو در کشور خواهد شد، بنابراین باید به نسبت افزایش تعداد داروخانههای کشور، در تولید همظرفیت خود را افزایش دهیم.
وی بر الکترونیکی سازی زنجیره عرضه دارو تأکید کرد و افزود: ۳۱ خط جدید تولیدی راهاندازی و۶۹ داروی جدید به بازار دارویی کشور وارد شده و در نتیجه حدود ۱۵۰ میلیون دلار صرفهجویی ارزی صورت گرفته است و در عین حال حجم تولید بسیاری از داروهای حیاتی به حد کافی رسیده است.
دکتر عیناللهی عنوان کرد: از ۱۲۸۵ شرکت دانشبنیان حوزه سلامت ۴۰ درصد در حوزه دارو فعالیت میکنند و همچنین ۲۸ درصد از دانشمندان یک درصد جهان را داروسازان تشکیل میدهند که از افتخارات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.
وی دیپلماسی سلامت را از راهبردهای اصلی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برشمرد و افزود: امروز بسیاری از کشورهای جهان از ایران درخواست دارو دارند و اگر تولید دارو افزایش پیدا کند، علاوه بر خودکفایی، میتوانیم در صادرات دارو و تجهیزات دارویی به موفقیتهایی چشمگیر دست پیدا کنیم.