مطالعات جدید محققان نشان میدهد:علائم ایست قلبی بین زنان و مردان متفاوت است.
دکتر سومیت چوگ (Sumeet Chugh) از مرکز مطالعاتی Cedars-Sinai در کالیفرنیا امیدوار است که یافتههای او باعث شود مردم به سرعت علائم ایست قلبی را شناسایی و در زمان مناسبی برای پیشگیری اقدام کنند.
آمارها نشان میدهد؛ تقریباً ۹۰ درصد از افرادی که دچار ایست قلبی ناگهانی در خانه میشوند، به دلیل این حمله میمیرند. با این حال، تمایز بیشتر در علائم در بین جنسیتها میتواند به اولین پاسخ دهندگان کمک کند تا از دست دادن عملکرد قلب در بیماران مرد و زن را سریعتر تشخیص دهند.
دکتر چوگ در این باره گفت: استفاده از علائم هشدار دهنده برای انجام اولویت بندی موثر برای کسانی که نیاز به تماس با اورژانس دارند میتواند منجر به مداخله زودهنگام و جلوگیری از مرگ قریب الوقوع شود. در حقیقت یافتههای ما میتواند منجر به الگوی جدیدی برای پیشگیری از مرگ ناگهانی قلبی شود.
مطالعات پیشین نشان داده بود: ۵۰ درصد از ۸۲۳ فرد بررسی شده حداقل یک علامت مشخص را در روز قبل داشتند. در مطالعه جدید، اما محققان شیوع فردی و مجموعهای از علائم را قبل از ایست قلبی ناگهانی ارزیابی کردند و این یافتهها را با گروههای کنترلی که به دنبال مراقبتهای پزشکی اورژانسی بودند، مقایسه کردند. این مطالعه نشان داد در زنان مشکل در تنفس تنها علامت هشدار دهنده اولیه است که به طور قابل توجهی با ایست قلبی مرتبط است. برای مردان اما، درد قفسه سینه، مشکل در تنفس و تعریق بیش از حد با ایست قلبی مرتبط بود.
در این شرایط هنگامی که جریان خون به مغز، ریهها و سایر اندامهای حیاتی متوقف میشود، عملکرد آنها به شدت کاهش مییابد و فرآیندهای کلیدی بدن که برای زنده نگه داشتن یک فرد لازم است متوقف میشود. متاسفانه سلولهای مغزی میتوانند در چند دقیقه پس از کمبود اکسیژن بمیرند. البته باید توجه داشت ایست قلبی با حملات قلبی متفاوت است و زمانی رخ میدهد که خون رسانی به عضله قلب به دلیل لخته شدن در یکی از شریانهای کرونری قطع شود.
شرح کامل این مطالعه در آخرین شماره مجله Lancet Digital Health منتشر شده است.