سازمان دامپزشکی کشور از مردم درخواست کرد در مقابله با اين بيماري ، توصیه های بهداشتی را رعایت کنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، امین اسدی مدیرکل روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور اعلام کرد: بر اساس آمار وزارت بهداشت و درمان تاکنون ۶۰ نفر به بیماری تب کریمه کنگو مبتلا شده اند که متاسفانه سه نفر فوت کردند، لذا انتظار میرود هموطنان نکات بهداشتی را رعایت کنند.
مشاور معاون وزیر جهاد کشاورزی، افزود: این بیماری با رعایت اصول بهداشتی از جمله حذف کنه ناقل بیماری از طریق سمپاشی، حمام دادن دامها، سمپاشی و ضدعفونی اماکن دامی طبق نظر دامپزشکی، خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام ها، خودداری از تماس غشاهای مخاطی بدن (نظیر چشم و دهان) با ترشحات و خون دام آلوده، خودداری از کشتار دام در محلهای غیرمجاز، تهیه گوشت مورد نیاز از محلهای مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی، نگهداری گوشت تازه دام به صورت کامل به مدت ۲۴ ساعت در دمای ۲ تا ۴ درجه سانتیگراد (دمای یخچال)، روشهای حفاظت شخصی در تماس با ترشحات و خون حیوان (پوشیدن دستکش، لباس بلند، چکمه، ماسک و عینک)، اجتناب از خوردن جگر خام و نیم پخته قابل کنترل است.
اسدی تصریح کرد: ویروس در برابر حرارت حساس است و پختن گوشت باعث از بین رفتن آن میشود.
وی در پایان از تولیدکنندگان و افرادی که در کشتارگاهها و مراکز بسته بندی کار میکنند، خواست در صورت ایجاد هرگونه زخم یا جراحت جلدی در حین کشتار و با بروز علائم بیماری، سریعا به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند.