سخنگوی صنعت آب کشور: با کمبود آب در سطح معاونین وزارتخانههای جهاد و نیرو درباره بحث کنتورها، الگوی کشت تحویل حجمی تصمیم گیری میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، فیروز قاسم زاده سخنگوی صنعت آب در گفتوگو با برنامهی روزی نو رادیو اقتصاد ضمن اشاره به لزوم مدیریت عرضه و تقاضا آب در کشور راجع به گفت: از حدود سال ۱۹۸۰ در دنیا موضوعی به نام حکمرانی آب مطرح شد، به این معنی که در فرآیند تصمیمگیری و تصمیمسازی باید هم توزیعکنندگان و هم مصرفکنندگان آب در مدیریت شرایط آبی کشور مشارکت داشته باشند که چون به لحاظ قانونی متولی آب وزرات نیرو است، این وزارتخانه نیز نقش محوری در مدیریت و در نهایت حکمرانی آب دارد.
وی افزود: در مدیریت آب کنونی، بخش مدیریت مصرف بسیار پر رنگ است بدین صورت که در حال حاضر مدیریت عرضه و تقاضا به نوعی رنگ باخته و عمدتا مدیریتمصرف مطرح است.
سخنگوی صنعت آب راجع به گام های وزارت نیرو در رسیدن به حکمرانی مطلوب در حوزه آب گفت: استفاده از کنتورهای هوشمند و برقی در بخش کشاورزی و ردهبندی اطلاعات و ارائه آنها به صورت دورهای به کشاورزان که مصرف کنندگان اصلی آب هستند تا در جریان مقدار مصرف آب خود قرار بگیرند و خودشان را به استانداردهای موجود نزدیک کنند، از جمله اقدامات وزارت نیرو برای رسیدن به حکمرانی مطلوب در بخش آب است.
قاسم زاده در ادامه افزود: برای اجرایی کردن این برنامهریزی ها سندی را به اسم سند "ساز و کار مدیریت بین بخشی آب" که به تصویب شورای عالی آب هم رسید، تدوین شد که در این سند مبانی همکاری و نحوه حضور مردم در تصمیم سازیها با حضور نمایندگان صنوف مختلف با حق رای در دستور کار قرار گرفت.
وی ضمن اشاره به اختلافهای موجود بین وزارتخانه های نیرو و جهاد کشاورزی از در موضوعاتی مانند کنتور چاه های آب کشاورزی، الگوی کشت و تحویل حجمی، در خصوص تعاملات فعلی این دو وزارتخانه گفت: در حال حاضر به صورت مرتب، در هفته یک جلسه در سطح معاونین وزارتخانههای جهاد و نیرو برگزار و برای تک تک مشکلاتی که وجود دارد تصمیم گیری می شود تا با حل این مشکل ها بتوانیم شاخص سازی انجام بدهیم که این شاخص ها مبنای عملکرد، سنجش و ارزیابی ما باشد و از این طریق بتوانیم به مصرف آب کمک کنیم مصرف بهینه و بهره وری بالا را در حوزه آب داشته باشیم.