باستان شناسان موفق به کشف ویرانههای یک کنیسه ۲۰۰۰ ساله در جنوب روسیه شدند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از لایو ساینس؛ قدمت کنیسه هنوز تأیید نشده، اما به گفته محققان ممکن است به بیش از ۱۰۰ سال قبل از تخریب معبد دوم در اورشلیم توسط لشکریان رومی در سال ۷۰ پس از میلاد بازگردد.
بقایای این کنیسه تاریخی در چند کیلومتری شرق کریمه در شبه جزیره تامان روسیه یافت شده است، جایی که محققان مشغول حفاری بقایای یک مستعمره یونان باستان در سایت باستان شناسی فاناگوریا هستند.
روبن بونیاتیان، سخنگوی بنیاد Volnoe Delo (موسسه خیریه روسی حامی مالی حفاریهای فاناگوریا) درباره قدمت ساخت این کنیسه میگوید: تجزیه و تحلیل لوحها و کتیبههای مرمر یافت شده نشان میدهد که این کنیسه متعلق به قرن اول قبل از میلاد مسیح است.
او افزود: یکی از لوحهایی که در بقایای این کنیسه یافت شده حاوی نوشتاری به زبان یونانی"synagein" است که معنی آن "خانه اجتماع" میشود. قدمت این لوح به قرن پنجم قبل از میلاد برگردد.
باستان شناسان در محوطه فاناگوریا همچنین موفق به یافتن پایهها و خطوط کلی دیوارهای کنیسه، سنگهای مرمر حکاکی شده، الواح قائم، منورهای مرمری، شمعدانهای تشریفاتی و بقایای ستونها، نقاشیها و کاشیهای مرمری شده اند.
باستان شناسان روسی از سال ۲۰۰۴ محوطه فاناگوریا را کاوش کردند و سال گذشته از کشف یک مدال نقرهای که الهه یونانی آفرودیت را در قبر یک زن جوان نشان میداد، خبر دادند.