کارشناس مسائل بین الملل ، حذف دلار در مبادلات كشورهای عضو بریكس را زمان بر دانست و گفت: همین میزان كه نیازهای ضروری درون پیمانی را رعایت كنیم و بحث تهاتر را به وجود آوریم، دلار از صحنه تجارت به صورت بخشی حذف خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما , برنامه بدون خطخوردگی رادیو گفتوگو در خصوص برگزاری اجلاس گروه بریكس در آفریقای جنوبی با دكتر فرشید باقریان ، كارشناس مسائل بینالملل بهصورت تلفنی گفتگو كرد.
فرشید باقریان ، حذف دلار در مبادلات كشورهای عضو بریكس را زمان بر دانست و گفت: همین میزان كه نیازهای ضروری درون پیمانی را رعایت كنیم و بحث تهاتر را به وجود آوریم، دلار از صحنه تجارت به صورت بخشی حذف خواهد شد.
فرشید باقریان با اشاره به اینكه سازمان بریكس یك نهاد نه خیلی قدیمی و نه خیلی جدید است، گفت: این سازمان در سال ۲۰۰۹ و با پیشتازی روسیه به وجود آمد و از سال ۲۰۱۰ عملیاتی شد و به همین جهت از خیلی از مسائل مهم جهان از جمله گلوبالیسم با خبر است.
او از جایگاه كنش گری اعضای سازمان بریكس گفت و افزود: تمام كشورهایی كه در این سازمان حضور دارند، دارای یك یا دو رتبه جهانی در حوزههای مختلف هستند. بهعنوانمثال هند رتبه نخست در جمعیت است. چین رتبه اول تجارت خارجی را در اختیار دارد. روسیه بزرگترین كشور جهان و حوزه نفت است. برزیل در آمریكای جنوبی دومین سازنده هواپیما و بزرگترین كشور از نظر جمعیت محسوب میشود. آفریقای جنوبی با استقرارترین جمهوری در قاره آفریقا محسوب میشود.
این كارشناس مسائل بینالملل در مصاحبه تلفنی با رادیو گفتوگو با اشاره به علاقه ایران برای حضور در سازمان بریكس اظهار كرد: با بعضی از اعضای این سازمان رابطه داریم و حتی با برخی از آنها همسایه هم هستیم اما در سازمان بریكس، محل و نوع بازی متفاوت خواهد بود زیرا تصمیماتی برای كنشهای جدید گرفته میشود.
وی اشاره كرد: در پیمان شانگهای هم ایران، هم روسیه و هم چین حضور دارند و در سازمان بریكس هم هر دو كشور مذكور حاضر هستند اما قطعاً نوع كنش و رفتار در بریكس متفاوت است.
باقریان با تأكید بر اینكه باید بهواسطه سازمان بریكس و دیگر پیمانها باید ظرفیت در خود تولید كنیم، گفت: تولید ظرفیت باعث محرك در سیاست داخلی میشود و اگر این ظرفیت را برای پیمان بریكس نسازیم، با وجود رابطه با كشورهای دیگر، نمیتوانیم از آن بهره ببریم. در حقیقت باید برای سازمان بریكس یك ظرفیت جداگانه ایجاد كنیم تا بتوانیم سطح كشور را ارتقا دهیم.
این كارشناس مسائل بینالملل به ظرفیتهای ایران اشاره و بیان كرد: ایران رتبه دوم ذخایر انرژی جهان و رتبه نخست ژئوپلیتیك منطقه را در اختیار دارد و به همین علت محل نبرد رتبههای یك جهان بوده است.
او حذف دلار در مبادلات كشورهای عضو بریكس را زمان بر دانست و گفت: همین میزان كه نیازهای ضروری درون پیمانی را رعایت كنیم و بحث تهاتر را به وجود آوریم، دلار از صحنه تجارت بهصورت بخشی حذف خواهد شد.