کتاب «اعتکاف بر اساس آموزههای قرآن و اهل بیت (ع)» اثر محمدصادق یوسفی مقدم و سیدمحسن آل نبی روانه بازار نشر شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، کتاب «اعتکاف بر اساس آموزههای قرآن و اهل بیت (ع)» اثر محمدصادق یوسفی مقدم و سیدمحسن آل نبی کاری از پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به چاپ رسیده است .
در این کتاب، پس از مفهوم شناسی سبک زندگی اسلامی و مبانی و گستره سبک زندگی، به بیان اهمیت اعتکاف برای زن و مرد پرداخته شده است.
همچنین در کتاب «اعتکاف بر اساس آموزههای قرآن و اهل بیت (ع)»، پیشینه اعتکاف تبیین و اعتکاف در شرایع پیشین و اعتکاف مشرکان بررسی شده است.
در ادامه نیز فلسفه اعتکاف در اسلام برتری رسیدگی به امور مؤمنان بر اعتکاف، نفی ادعای برتری گوشه نشینی مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
در این میان، آثار اعتکاف در دو دسته فردی (تقوای الهی، آرامش تقویت اخلاص، فرصت اندیشیدن، حسابرسی) و اجتماعی (همنشینی با پارسایان، دعوت عملی به خوبی ها، پیشگیری از عقوبت الهی، و رهایی از معصیت) تشریح شده است.
در ادامه این اثر، پاداشهای الهی اعتکاف تبیین شده و در ادامه نیز مستحبات اعتکاف به رشته تحریر درآمده و ضمن بیان کمال اعتکاف، نبایستههای اعتکاف تشریح شده است.
مکروهات اعتکاف، اعتکاف در سفر، مکان و زمان اعتکاف، اعتکاف برتر، و آسیب شناسی اعتکاف از دیگر مباحثکتاب «اعتکاف بر اساس آموزههای قرآن و اهل بیت (ع)» است.
برشی از اثر
اعتکاف در سفر
برخی بر این باورند که اعتکاف مسافر جایز است و برخی آن را مستحب میدانند. بسیاری نیز آن را مکروه دانسته اند. حقیقت آن است که صحت و عدم صحت اعتکاف به صحت و عدم صحت روزه مستحبی در سفر پیوند خورده است و اگر کسی روزه مستحبی را در سفر جایز بداند، اعتکاف را هم جایز میداند و اگر کسی روزه مستحبی را در سفر جایز نداند، اعتکاف را هم جایز نمیداند.
کمال اعتکاف
معتکف با انجام واجبات و ترک محرمات به ثوواب اعتکاف دست مییابد؛ امام کمال اعتکاف به این است که معتکف سعی کند از مکروهات اجتناب و به مستحبات نیز عمل نماید. سید ابن طاووس حسنی در زمینه کمال اعتکاف مطبی دارد که توجه به آن سودمند است. ایشان مینویسد: «بدان که کمال اعتکاف در این است که عقل، قلب و اعضای معتکف بر انجام عمل صالح و بر محور اراده پاک خدای جلیل متمرکز گردد؛ از آنچه روزه دار از انجامش خودداری میکند (تا به کمال روزه دست یابد) معتکف نیز به طور کامل خودداری کند و بیش از آنچه روزهدار احتیاط میکند، معتکف به احتیاط خود بیفزاید، همواره در روی آوردن به خداوند و ترک غیر خدا بکوشد و بداند که به هر میزان در اعتکاف تمایلی غیر الهی به عقل و دل خود راه دهد یا یکی از اعضای بدن را در غیر طاعت خدا به کار گیرد، به همان میزان از کمال اعتکاف کاسته خواهد شد». بدیهی است هرگونه تمایل یا عمل غیر الهی، در ثواب کمال اعتکاف کاستی پدید میآورد.
علاقهمندان برای خرید اینترنتی این کتاب میتوانند به نشانی اینترنتی http://shop.isca.ac.ir/ مراجعه کنند.