گروهی از محققان یک سامانه هوش مصنوعی طراحی کردند که قادر است با بررسی سوابق پزشکی بیماران، افراد با خطر بالای ابتلا به سرطان دستگاه گوارشی را تشخیص و میزان مرگ و میر را کاهش دهد.
این بیماریها نرخ مرگ و میر بالایی دارند. این در حالی است که بر پایه یافتههای جدید منتشر شده در نشریه بیماریهای دستگاه گوارشی(gastroenterology) مداخلات پیشگیرانه میتوانند موجب نجات جان بیماران شوند.
به گفته «جوئل روبنستاین» محقق و استاد پزشکی داخلی دانشگاه پزشکی میشیگان در آمریکا، غربالگری میتواند موجب شناسایی تغییرات پیش از سرطان در بیماران مبتلا به اختلالات گوارشی شود.
به گفته محققان، وقتی تشخیص و شناسایی زودهنگام بیماری را داشته باشیم، بیماران میتوانند اقدامات بیشتری برای جلوگیری از بروز سرطان انجام دهند. در حالی که در دستورالعملهای کنونی، کار نظارت و غربالگری در بیماران با ریسک بالای سرطان در نظر گرفته شده است.
روبنستاین تاکید کرد که هنوز بسیاری با این توصیهها آشنا نیستند و بسیاری از افرادی که به این سرطانها دچار میشوند هیچگاه تحت نظارت و غربالگری نبوده اند.
ابه گفته این محقق، این در حالی است که قرار دادن یک ابزار خودکار (اتومات) در سوابق الکترونیک پزشکی این توان بالقوه را دارد که شکاف موجود در این زمینه برای شناسایی بیماران با ریسک بالای ابتلا به سرطان مری و معده را پُر کند.
روبنستاین و گروه تحقیقاتی وی از یک نوع هوش مصنوعی با مخفف K-ECAN برای بررسی دادههای پزشکی مربوط به بیش از ۱۰ میلیون نفر استفاده کردند.
این سامانه هوش مصنوعی از دادههای در دسترس درباره وضعیت جسمانی و سلامتی فردی و سوابق بیماری افراد استفاده میکند تا ریسک ابتلای هر فرد به سرطان دستگاه گوارشی را مشخص کند.
به گفته وی، این سامانه هوش مصنوعی دقیقتر از دستورالعملهای انتشار یافته و ابزارهای قبلی است و میتواند سرطان را حداقل سه سال پیش از تشخیص پزشکی آن به درستی شناسایی کند.
این محقق تصریح کرد: تیم تحقیقاتی دانشگاه پزشکی میشیگان توانست از ابزارهای پیچیده یادگیری ماشینی برای طراحی و ساخت این ابزار منحصر به فرد استفاده کند و ما بسیار هیجان زده هستیم که این ابزار میتواند به طور بالقوه منجر به تقویت و افزایش غربالگری و کاهش مرگهای قابل پیشگیری شود. ما مشتاق توسعه بیشتر این کار و استفاده از آن در سطحی گستردهتر هستیم.