وزیر اقتصاد: نشان دادیم در کنار اینکه میتوان مسئله دیپلماسی را برای رفع تحریمها پیگیری کرد، اما اقتصاد را معطل خارج نگه نداشت.
خاندوزی ادامه داد: به خصوص از سال ۱۳۹۷ به بعد افزایش رشد منفی اقتصاد، کم شدن درآمد و افزایش تورم و قیمتها فشار سنگینی را بر سفره مردم وارد کرد و دولت در شرایطی شروع به کار کرد که کسری بودجه قابل توجهی داشت و هر آنچه برای استفاده از منابع ارزی برای واردات کالاهای اساسی تخصیص پیدا کرده بود در شش ماهه اول سال ۱۴۰۰ مصرف شد.
او عنوان کرد: بعضی افراد در دولت قبل میگفتند به زودی کشور وارد تورمهای سه رقمی خواهد شد و به ریاست جمهوری میگفتند بعید است از این مشکلات بر آیید؛ این در شرایطی بود که تحریمها نیز ادامه داشت و دارد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی تصریح کرد: مسائل تحریمی به همراه ناآرامیهای داخلی سال گذشته و جنگ ارزی راه افتاد به نحوی که علیرغم مساعی بانک مرکزی برای اینکه ارزهای کشور از سایر همسایگان به کشور برگردد بعضی سنگ اندازیهایی صورت میگرفت تا مانع تحقق تعاملات ما با دولتهای دیگر شوند.
خاندوزی تأکید کرد: دولت سیزدهم آمد تا نشان دهد در کنار اینکه میتوان مسئله دیپلماسی را برای رفع تحریمها پیگیری کرد، اما اقتصاد را معطل خارج نگه نخواهد داشت و علیرغم همه این فشارها با همت و صبر مردم و تلاش مسئولان، دولت موفق شد در ماههای اخیر علیرغم مشکلات تورمی در موضوعاتی از جمله مسکن و کالاهای خوراکی بر این موانع غلبه کند.
او افزود: در طول سال ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ میلادی افزایش قیمت خوراکیها فراگیر شد، اما موتور خاموش تولید و رشد اقتصادی کشور روشن شد و بعد از چندین سال نرخ رشد اقتصادی صفر و منفی در سال ۱۴۰۰ بیش از ۴ درصد و سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۴ درصد رشد کرد، اشتغال بیشتری ایجاد شد و تولید بیشتری انجام گرفت به طوری که در چهار فصل متوالی نرخ بیکاری کشور به تدریج رو به کاهش بوده و به ۸ و دو دهم درصد رسیده است.
وی عنوان کرد: سال قبل بعد از صفر بودن سرمایه گذاری و معطل ماندن این مهم به افراد خارجی، این مهم در کشور ۶ و ۷ دهم درصد رشد کرده و سرمایهگذاری خارجی نیز که مبتنی بر همسایگان و سیاست دیپلماسی همسایگی است.