در هفته دولت امسال هزار و ۱۶۹ طرح عمرانی و اقتصادی به بهره برداری میرسد.
عادل شهرزاد افزود: از این شمار ۹۸۵ طرح آماده بهره برداری است و ۱۸۴ طرح نیز ساخت آنها آغاز میشود.
وی گفت: ۳۲۵ هزار میلیارد تومان به طرحهای شروع به ساخت و ۲۷ هزار میلیارد تومان نیز به طرحهای قابل بهره برداری اختصاص دارد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری هرمزگان افزود: در حضوره اقتصادی ۱۵۵ طرح داریم که ۱۰۹ طرح با اعتبار ۱۹ هزار میلیارد تومان و ۱۱ میلیون یورو آماده بهره برداری است و ۴۶ طرح با اعتبار ۲۷۵ هزار میلیارد تومان ساخت آنها آغاز میشود.
شهرزاد در خصوص وضعیت اشتغال در استان گفت: اشتغال یکی از سیاستهای اولویت دار دولت است که به همین طبع استان هم در این حوزه ورود کرد و هم اکنون رتبه ۴ کشور را در حوزه اشتغالزایی داریم.
وی افزود: در سال ۱۴۰۱ بیش از دو برابر تعهد اشتغال در استان محقق شد و از ۳۸ هزار و ۷۰۰ نفر تعهد اشتغال استان بیش از ۵۰ هزار و ۷۰۰ نفر شغل ثابت و پایدار در استان ایجاد شد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری هرمزگان گفت: در مقایسه با سال ۱۴۰۰ حدود دو ونیم برابر افزایش ایجاد شغل در استان داشتیم.
در سال ۱۴۰۰ تعهد اشتغال استان حدود ۲۱ هزار شغل بود.
بیشتر بخوانید: نخستین روز از هفته دولت / تجلیل از مقام شهدا در بندرعباس
شهرزاد افزود: در سال ۱۴۰۲ حجم تعهد اشتغال استان ۲۹ هزار شغل است که از ابتدای سال تاکنون بیش از ۱۸ هزار شغل در استان ایجاد شده است.
وی با اشاره به اینکه امسال در حوزه اشتغال دو اقدام خوب در استان صورت گرفته است گفت: امسال تسهیلاتی که در حوزه اقتصادی و سرمایه گذاری در قالب طرحها پرداخت شده به صورت هدفدار هزینه شده و میتوانیم اعلام کنیم که این تسهیلات منجرب به ایجاد شغل پایدار شده است.
شهرزاد افزود: دومین اقدام استان برای ایجاد اشتغال، راه اندازی سامانه جستجوی شغل با کمک وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بود که در این سامانه افراد جویای کار میتوانند درخواست خود را ثبت کنندو پیمانکار و صنایع هم در این سامانه میتوانند افراد مورد نظر خود را انتخاب کنند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری هرمزگان گفت: این اقدام قدم مثبتی در استان بود که بتوانیم نظارت و رصد بیشتری بر برنامههای اشتغالزایی داشته باشیم تا به هدف برسد.
شهرزاد افزود: این شغلها در بخشهای خدمات، گردشگری، صنایع و کشاورزی ایجاد شده است.
وی در خصوص فعال سازی واحدهای راکد در استان گفت: یکی از رویکردهای استان در حوزه اقتصاد راه اندازی واحدهای اقتصادی راکد بود که این واحدها شناسایی و مشکلاتشان بر طرف شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری هرمزگان افزود: در قالب کارگروه رفع موانع تولید همه دستگاههای متولی اقتصادی واحدهای راکد را شناسایی و با هماهنگی بین دستگاهی بخش از این واحدهای اقتصادی که تعطیل بودن و نیاز به تامین نقدینگی داشتن با هماهنگی با سیستم بانکی و اختصاص تسهیلات مشکلاتشان حل شد.
شهرزاد گفت: بخش دیگری از این واحدها نیاز به بروزرسانی تجهیزات و ماشین آلات و دستگاهها داشتن که این مشکل نیز برطرف شد.
وی افزود: حاصل این کار فعال سازی ۵۲۲ واحد راکد بود موجب اشتغالزایی ۳ هزار و ۳۰۰ نفر در استان شد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری هرمزگان گفت: هزار و ۱۰۰ واحد تولیدی هم با ۳۰ تا ۳۵ درصد از ظرفیت مشغل به کار بودند که با تزریق نقدینگی، آموزش و افزایش بهره وری و ارتقاء ظرفیت واحدها به ۷۰ درصد برای بیش از ۹ هزار نفر شغل ایجاد شد.
شهرزاد اعلام کرد استان هرمزگان در سال ۱۴۰۱ در فعال سازی واحدهای راکد و ارتقاء ظرفیت برخی از واحدهای تولیدی رتبه اول را در کشور به خود اختصاص داده است.
وی در خصوص ساماندهی صیادان بدون مجوز نیز گفت: در سفر اول رئیس جمهور به استان مشکل صیادان بدون مجوز مطرح شد تا کسانی که در کنار دریا زندگی میکنند بتوانند از این فرصت استفاده کنند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری هرمزگان افزود: در مرحله اول ۱۱ هزار و ۷۰۰ صیادی که مشغول به صید بودند، مجوز نداشتن و متقاضی مجوز صید بودند شناسایی شدند.
شهرزاد گفت: برای اعطای مجوز صید باید به ذخایر دریا هم توجه میکردیم که در این زمینه زیستگاههای مصنوعی در دریا رهاسازی و جنگلهای حرا را توسعه دادیم که نقش موثری در افزایش ذخیرگاههای آبزیان دارند.
وی افزود: با هماهنگی مرکز مقررات زدایی کشور تاکنون برای ۸ هزار نفر در استان مجوز اولیه صید صادر شده است که در مرحله ارزیابی و احراز هویت برای قایق و موتور قایقها هستند و در چند روز آینده میتوانند کار صید را انجام دهند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری هرمزگان گفت: صیادانی که تاکنون فاقد مجوز صید بودند با این مجوزها از خدمات بیمهای بهره مند میشوند.
شهرزاد در خصوص افزایش تولید و مهار تورم نیز گفت: در حوزه تولید فولاد افزایش ۱۷ درصدی داشتیم که از مجموع ۱۱ میلیون تن فرآیند تولید فولاد که از معدن تا محصول نهایی داشتیم به ۱۳ و دو دهم میلیون تن رسیده است.
وی افزود: در حوزه آبزی پروری و پرورش میگو نیز در ابتدای دولت ۷ هزار و ۵۰۰ هکتار زمینهای پرورش میگو در استان داشتیم که در حال حاضر به ۱۰ هزار هکتار معادل ۲۸ درصد افزایش یافته است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری هرمزگان گفت: در حوزه پرورش ماهی در قفس کمتر از ۵ هزار تن تولید داشتیم که در حال حاضر با ۶۰ درصد پیشرفت به ۸ هزار تن رسیده ودر حال حاضر در مرحله رهاسازی بچه ماهی است.
شهرزاد افزود: تولید گندم نیز از ۴۶ هزار تن به ۶۳ هزار تن رسیده که ۳۷ درصد افزایش داشته است.
وی در خصوص معیشت مرزنشینان و ساحل نشینان نیز در ابتدای دولت ما ۵ بازارچه ملوانی در استان داشتیم که به ۱۰ بازارچه در استان افزایش یافته است.
شهرزاد گفت: همه این خدمات با توجه به برنامه ریزیهای اقتصادی، تامین منابع، ساده سازی و تسهیل صدور مجوز در حوزه اقتصادی و کمک بخش خصوصی صورت گرفته است.
وی افزود: حجم تعهد برای رشد اقتصادی که به استان اختصاص داده شد شش و ۶ دهم بود که با توجه به کارهایی که در استان انجام شده در بحث تامین نقدینگی و احیا معادن راکد در حال حاضر ۵ و هشت دهم محقق شده و با درصد تحقق ۸۸ درصدی در کشور رتبه اول را داریم.