تاثیر باکتریهای روده بر سرعت روند پیری
پژوهشگران در یافتههای جدید نشان دادند: سطح بالاتر باکتریهای التهابی در روده میتواند ارتباطی معنادار با تسریع پیری و تناسب اندام داشته باشد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از وبگاه مجله علوم اعصاب شناختی، روده انسان اکوسیستمی پیچیده دارد که تریلیونها ریزاندامگان(میکروارگانیسم) را در خود جای داده است. این ریزاندامگانها نقشی حیاتی در حفظ سلامت ما دارند.
بر اساس این مطالعه، تنوع باکتریهای روده نهتنها میتواند روی آمادگی جسمانی ما تأثیرگذار باشد، بلکه بر سرعت پیرشدن ما نیز تأثیر میگذارد.
پروفسور «زولت راداک» با استناد به بررسی پژوهش های دانشگاه علوم ورزشی مجارستان میگوید: پروبیوتیکها میتوانند به ارتقای سلامت ما و افزایش طول عمر کمک کنند.
پروفسور راداک با تیم خود در بوداپست، رابطه بین تنوع میکروبیوم روده، سن بیولوژیکی (سن ما براساس وضعیت سلامت کلی) و آمادگی جسمانی ۸۰ داوطلب پاروزن آماتور را بررسی کردند.
برای اهداف این مطالعه، هریک از شرکتکنندگان تحت ارزیابیهای تناسب اندام قرار گرفتند و نمونه مدفوع آنها برای تجزیهوتحلیل باکتریهای موجود در روده و همچنین نمونههای خون برای تعیین سن بیولوژیکی با استفاده از نشانگرهای اپیژنتیک بررسی شد.
نشانگرهای اپیژنتیک (اثر محیط بر ژن طوری که بر نحوه بیان آن اثر بگذارد)میتوانند وضعیت فعال یا غیرفعال بودن ژنهای خاص را بررسی کنند و نقش مهمی در تعیین چگونگی رشد، عملکرد و واکنش سلولهای ما در رابطه با محیط دارند.
کیفیت سلولهای ما میتواند تحت تأثیر عواملی مانند سبک زندگی، رژیم غذایی و قرارگرفتن در معرض عوامل محیطی دستخوش تغییراتی شود. این موضوع درنهایت میتواند بر سلامت و روند پیری ما نیز تأثیر بگذارد.
نشانگرهای اپیژنتیک به دانشمندان این امکان را میدهند که وضعیت سلولها را بررسی کنند و اطلاعاتی در مورد سن بیولوژیکی(میانگینی از وضعیت سلامت بافت های مختلف بدن است) ارائه دهند.
پژوهشگران بر اساس نتایج تحقیقات انجام شده میگویند: باکتریهای التهابی درواقع روند پیری را تسریع میکنند. درنتیجه اگر فردی باکتریهای التهابی بیشتری داشته باشد، پس روند پیری در وی سرعت میگیرد. همچنین این پژوهشگران معتقدند ارتباط معناداری بین باکتریهای روده و تناسب اندام وجود دارد.