کشورهای سوئد و دانمارک به بهانه آزادی بیان ؛ قوانین مربوط به توهین به مقدسات را لغو کردهاند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، دانمارک و سوئد قوانینی دارند که سخنان مشوق عداوت و تنفر را ممنوع میکند، اما بسیاری استدلال میکنند که مرزی بین حمله به یک دین و حمله به ناظران آن مذهب وجود دارد.
هر دو کشور در سالهای اخیر قوانین مربوط به توهین به مقدسات را لغو کردهاند؛ در سال ۲۰۱۷، دانمارک ماده توهین به مقدسات را در قانون مجازات خود پس از رایگیری در پارلمان لغو کرد.
این در حالی است که برخی موارد در دانمارک ممنوع است، از جمله آتش زدن پرچم کشورهای دیگر، حمایت آشکار از تروریسم یا توهین به پادشاه.
سوئد نیز قوانین مربوط به توهین به مقدسات خود را در دهه ۱۹۷۰ لغو کرد و آزادی بیان در قانون اساسی سوئد «به شدت محافظت شده است».
دولت سوئد مدعی است که هیچ راه قانونی برای جلوگیری از سوزاندن بیشتر قرآن ندارد؛ اما مقامات میگویند که اصلاحاتی را در قانون نظم عمومی سوئد در نظر خواهند گرفت که به پلیس این اختیار را میدهد تا در صورت وجود تهدید آشکار برای امنیت ملی، از سوزاندن قرآن جلوگیری کند.
تعداد افرادی که در حال سوزاندن نسخههای قرآن هستند کم است، اما اشتراکگذاری ویدیوها و تصاویر پخش زنده از چنین حوادثی توجه زیادی را به آنها جلب کرده است.
یک استاد دانشگاه «اوپسالا» سوئد، میگوید که این ویدئوها میتوانند دیدگاههای یک اقلیت کوچک را مشروعیت بخشند.
دلیل این اقدامات هتاکانه، اسلام هراسی گسترده در سوئد است؛ به نظر میرسد برای هتاکان مهم نیست که «توبیاس بیلستروم»، وزیر خارجه سوئد، قرآن سوزیها را محکوم کرده و آنها را بیانگر اسلام هراسی توصیف کند.
به گزارش «میدل ایست مانیتور»، در حالی که دولت سوئد ادعا کرده که این نگرشها را تایید نمیکند، مقامات سیاسی مختلف نسبت به اسلام و مسلمانان اظهارات توهین آمیری مطرح کردهاند.
با این حال، نظرسنجیها نشان میدهد که بسیاری از سوئدیها با قرآنسوزی مخالف هستند؛ بر اساس نظرسنجی انجام شده از سوی «Kantar Public» در ماه جولای، اکثریت سوئدیها از ممنوعیت سوزاندن هر متن مذهبی حمایت میکنند.