تاخیر یک ماهه در تعیین و اعلام قیمت خرید تضمینی محصولات اساسی کشاورزی به ویژه گندم، برخلاف وعده مسئولان اجرایی بوده و موجب بلاتکلیفی و گلایه کشاورزان شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، تاخیر یک ماهه در تعیین و اعلام قیمت خرید تضمینی محصولات اساسی کشاورزی به ویژه گندم به رغم وعده مسئولان اجرایی مبنی بر نهایی و اعلام شدن قیمت ۳۲ محصول زراعی و باغی، موجب بلاتکلیفی کشاورزان شده و گلایه دارند که هر ساله قیمتها را به موقع به ما اعلام نمیکنند و تکلیف هیچ کشاورزی مشخص نیست.
در حالی که طبق تبصره ۲ ماده ۲ قانون اصلاح قانون تضمین خرید محصولات اساسی کشاورزی، قیمت گندم تا پایان تیر ماه هر سال باید تعیین شود، اما هر ساله این تاخیر بوده، هر چند این تاخیر در اعلام قیمت به طور مکرر ادامه داشته، اما نظر مدیران اجرایی ذی ربط متفاوت است! .
مهاجر، معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی: هنوز گندم و جو برداشت شان تمام نشده، برنج هنوز برداشت اش تمام نشده، لذا ما نمیتوانیم یک قیمتی را اعلام کنیم و راه بیاندازیم که زیبنده قیمت گندم نیست، ما چه زمانی میتوانیم این کار را بکنیم، زمانی که برداشت تمام شده باشد که در شهریور ماه برای گندم، برنج و جو بهترین زمان است.
علایی مقدم، معاون برنامه ریزی و اقتصاد وزارت جهاد کشاورزی: ما زمان را سپری میکنیم که متغیرهای بین المللی، متغییرهای سیاسی و همچنین میزان خریدی که در سال جاری داریم، تدارک نهاده و میانگین عملکرد کشور در بخشهای مختلف به دست بیاید که بتوانیم کشاورزمان را حمابت کنیم و قیمت واقعی که برای گندم دیده میشود تا آخرین لحظه متغییرها سرشکن بشود بر روی محصول و قیمت اش که بتواند کشاورز ما سطح زیر کشت اش را حفظ کند.
هاشمی، رئیس بنیاد ملی گندم کاران ایران: اینها یک توجیهاتی هستند که ما این عقب افتادگی را میخواهیم به نحوی توجیه کنیم، هیچ گونه مبنای قانونی، علمی و کارشناسی ندارد و این یک ماه عقب افتادگی را ما باید قبول بکنیم که عدول کردیم از قانون و نتوانسته شورای قیمت گذاری و دولت به وظیفه خودش عمل بکند.
به گفته رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس، اعلام به موقع قیمت خرید تضمینی محصولات اساسی کشاورزی تا ۲۵ درصد در بهره وری تولید موثر است.