مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان گفت: بیش از ۸۰ درصد از ظرفیت کانتینری بندر شهید رجایی بندرعباس پر شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خلیج فارس، مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان در نشست با معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان ملی استاندارد در بندر شهید رجایی بندرعباس افزود: بندر شهید رجایی ۱۴۵ هزار کانتینر ظرفیت دارد که اکنون ۱۲۰ هزار کانتینر از ظرفیت آن بعلت رسوب کالا پر شده و این موضوع موجب کاهش شدید ظرفیت و پایین آمدن بازدهی شده است.
حسین عباس نژاد افزود: ظرفیت کالا در بندر شهید رجایی بندرعباس ۱۴۵ میلیون تن است و پارسال ۸۰ میلیون تن کالا در این بندر تخلیه و بارگیری شد.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان ملی استاندارد هم گفت: نظارت بر سلامت کالاهای تولید شده در کشور و وارداتی، استانداردسازی و ارزیابی انطباق از وظایف سازمان ملی استاندارد است.
مهدی اسلام پناه با تاکید بر الکترونیکی کردن روند واردات و صادرات گفت: ایجاد سامانه الکترونیکی کردن روند بررسی استاندارد کالاها (Exim) اقدام مناسبی است که برای رفع موقت مشکلات موجود، ایجاد شفافیت، رفع فساد و جلوگیری از کاغذبازی موثر است.
وی افزود: ۸۰ درصد حجم کالاهای کشور در مدت پنج تا ۷ روز، و ۲۰ درصد دیگر به علت نیاز به بررسیهای آزمایشگاهی و مجوزها دو برابر این زمان ترخیص میشود.
معاون رئیس جمهور گفت: نهادهای ارزیابی انطباق استاندارد باید روزآمد، و آزمایشگاهها تجهیز شوند و در صورت رعایت نشدن، مطابق قانون با آنها برخورد میشود.
مهدی اسلامپناه با بیان اینکه از توسعه آزمایشگاهها در هرمزگان استقبال میکنیم گفت: آزمایشگاه مرجع هرمزگان بزودی تجهیز میشود.
وی گفت: آزمایشگاه مواد غذایی در میناب نیز به عنوان آزمایشگاه تایید صلاحیت شده بزودی تجهیز میشود.
رئیس سازمان ملی استاندارد افزود: از سرمایه گذاران در زمینه ایجاد آزمایشگاه در حوزه هیدورکربنها و مشتقات نفتی و میعانات حمایت میشود.
اسلامپناه گفت: امروز در بندر شهید باهنر دستور ترخیص هزار دستگاه خودروی هیوندای النترا داده شد.
وی افزود: رسوب کالا پدیدهای تاریخی است که دلایل مختلفی دارد و ضروری است همه شرکتهای وارد کننده بویژه دولتی الزامات و شیوه نامهها را رعایت کنند.
معاون رئیس جمهور گفت: آزمایشگاههای تایید صلاحیت شده در هرمزگان میتوانند برای رفع مشکلات صاحبان کالا، نتایج آزمایش کالاها را با هم به اشتراک بگذارند.
معاون امور اقتصادی و توسعه منطقهای استانداری هرمزگان هم گفت: واحدهای صنعتی برای ایجاد آزمایشگاه مرجع استان اعلام آمادگی کرده اند.
عادل شهرزاد با تاکید بر پرهیز از موازی کاری دستگاهها در حوزه واردات و صادرات افزود: با توجه به ظرفیت بالای ترخیص و بارگیری کالا در بندر شهید رجایی و دیگر بنادر استان، باید روان سازی فرایندها صورت گیرد که مکانیزه و یکپارچه کردن سامانهها در این حوزه کمک دهنده است.
بیشتر بخوانید؛ درخواست و صدور مجوز فقط بصورت غیرحضوری
مدیرکل گمرکات هرمزگان هم گفت: برخی کالاها به علت نبود آزمایشگاه دو تا سه ماه در نوبت جواب آزمایشگاه قرار میگیرند و لازم است متناسب با ظرفیت بندر و گمرک شهید رجایی ظرفیت دیگر دستگاهها هم افزایش یابد.
حسین سعیدی افزود: با توجه به تغییر سالانه کتاب مقررات صادرات و واردات گمرک، لازم است تعرفههای آزمایشگاهها هم بر اساس تغییرات جدید قانون بروز رسانی و به گمرک ارسال شود.
وی گفت: کمبود آزمایشگاه در حوزه مشتقات نفتی نیز موجب طولانی شدن روند صادرات میشود.
محمد سروش سهیلی راد مدیرکل استاندارد هرمزگان هم گفت: سامانه Exim به عنوان سامانه غیرحضوری صادارت و واردات باعث کاهش مراجعه حضوری افراد و الکترونیکی شدن فرایند پذیرش اسناد میشود.
در این جلسه صاحبان و نمایندگان صاحبان کالاها هم مشکلات خود را مطرح کردند.
صاحبان و نمایندگان صاحبان کالاها، شمار بالای نمونه گیری، طولانی بودن زمان اعلام نتیجه نمونههای آزمایشگاهی و سختگیری در برخی قوانین استاندارد را از جمله مشکلات پیش روی روند صاردات و واردات اعلام کردند.
در این جلسه یکی از سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری ۵۰۰ میلیارد تومانی در طرح آزمایشگاه مرجع هرمزگان اعلام آمادگی کرد.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان ملی استاندارد پیش از این جلسه از روند ترخیص کالاها از جمله هزار خودروی وارداتی در بندر شهید باهنر و همچنین روند ترخیص کالاهای اساسی وارد شده به بندر شهید رجایی بازدید کرد.