معاون اجرایی مرکز بهداشت خوزستان از توزیع ۱۷ هزار قوطی شیر خشک یارانهای در جمعیت روستایی استان و زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان، دکتر مهرداد شریفی گفت: شیر مادر امانتی الهی در وجود او است که نباید از نوزاد و شیرخوار دریغ شود.
وی با بیان اینکه اهمیت شیر مادر بر کسی پوشیده نیست، افزود: تغذیه با شیر مادر هم برای نوزاد و هم برای مادر فواید زیادی دارد که از مهمترین آنها میتوان به ایجاد رابطه عاطفی مستحکم و دوطرفه میان مادر و فرزند اشاره کرد.
دکتر شریفی میگوید: شیر مادر همه نیازهای تغذیهای شیرخواران را در ۶ ماه اول تأمین میکند و شیرخوار حتی به آب هم نیاز ندارد.
معاون اجرایی مرکز بهداشت خوزستان ادامه داد: تغذیه با شیر مادر سبب رشد و تکامل مطلوب و بقاء کودک، کاهش بروز سرطانهای دوران کودکی، آسم، ا گزما، آلرژی، پیشگیری از احتمال ابتلا به چاقی کودک و کاهش بروز دیابت نوجوانان، پرفشاری خون و چاقی که نشانگرهای بیماریهای قلبی و عروقی در سنین بزرگسالی هستند را کاهش میدهد.
وی اضافه کرد: شروع خودسرانه شیر مصنوعی (شیرخشک)، میتواند منجر به قطع زودرس و غیر ضروری تغذیه شیرخواران با شیرمادر و افزایش خطر ابتلا به بیماریها شود، بنابراین درصورتیکه شیرخواری واجد شرایط دریافت شیر مصنوعی باشد، در مراقبتهای بهداشتی، شناسایی شده و به مشاور شیردهی شهرستان ارجاع میشود که پس از بررسی توسط مشاور و تایید در کمیسیون شیر، سهمیه شیر مصنوعی برای او لحاظ میشود.
دکتر شریفی میگوید: در جمعیت شهری، پس از صدور کالابرگ، خانواده به داروخانههای منتخب در سطح شهر مراجعه و در ازای هر کالابرگ مطابق سهمیه مشخص شده، با پرداخت مبلغی اندک، شیر خشک یارانهای دریافت میکند.
وی با بیان اینکه در جمعیت روستایی، جهت رفاه حال خانوادهها و بهبود دسترسی، شیر یارانهای به صورت رایگان در اختیار شیرخواران واجد شرایط قرار میگیرد، افزود: در ۴ ماه اول امسال، ۱۴ هزار قوطی در جمعیت روستایی توزیع شد که با رایزنی بعمل آمده از سوی مرکز بهداشت خوزستان با وزارتخانه، این سهمیه به ۱۷ هزار قوطی افزایش یافته است که در مجموع از ابتدای سال تاکنون ۳۱ هزار قوطی شیر مصنوعی یارانهای برای جمعیت روستایی در نظر گرفته شده و کمبودی وجود ندارد.