استاندار آذربایجان شرقی گفت: سازمانهای مردم نهاد حلقه رابط بین دولت و مردم هستند و رهبر معظم انقلاب هم بارها به این مهم تاکید داشتند.
وی ادامه داد: وجود نهادهای مردمی در بازتاب واقعی خدمات دولت بسیار اثربخش است و به یقین دولت هم در کنار این نهادها است و همپای آنها برای حل مشکلات مردم تلاشی میکند.
به گفته استاندار، استقلال سازمانهای مردم نهاد عامل حیات و ادامه فعالیت آنهاست و مهمترین کارکردشان شناسایی چالشهای موجود در جامعه و کمک به حل و فصل آنها است.
خرّم یکی از چالشهای کنونی جامعه را کم آبی دریاچه ارومیه برشمرد و گفت: عوامل متعددی در بروز و نمود این چالش نقش دارد که از آن جمله میتوان به کاهش بارشها در سالهای اخیر، تغییرات اقلیمی و جوی، افزایش اخیر دمای هوا، وجود ۷۰ هزار حلقه چاه در حومه دریاچه با کاربردهای غیرضروری و کشتهای غیراصولی اشاره کرد.
وی افزود: اینجا هم سازمانهای مردم نهاد، نقش اثرگذاری در حوزه احیای دریاچه ارومیه دارند و دولت خود را مدیون آنها میداند چرا که این نهادها، همسو و دوشادوش دولت حرکت کرده اند و با تبیین اقدامات موثری که برای احیای دریاچه انجام میشود، به عنوان بازوی توانمندی برای دولت در خنثی سازی اهداف شوم دشمنان محسوب میشوند.
استاندار آذربایجان شرقی به منطقه آزاد ارس هم اشاره کرد و گفت: سمنها و نهادهای مردمی میتوانند به نوبه خود در شناساندن این منطقه ایفای نقش کنند و در رونق گردشگری و اقتصادی آن تاثیرگذار باشند.
عابدین خرّم همچنین سازمانهای مردم نهاد را در جلب مشارکتهای عمومی و ارائه کمکهای داوطلبانه به نیازمندان در دوران کرونا نقطه عطف فعالیت این نهاد خواند و گفت: بدون شک سمنها یکی از موفقترین نهادها برای کمک به دولت و مردم در دوران کرونا بود و به حق در این برهه با تمام قوا و به صورت شایسته دستگیر و یار و یاور دولت بود.
وی افزایش آگاهی عمومی در مسائل مختلف، آموزش مردم، توانمندسازی و همراه سازی مردم با دولت، گسترش نظارتها و افق دید در حوزههای مختلف و بسط و گسترش فرهنگ مطالبه گری را از دیگر کارکردهای سمنها برشمرد و گفت: این موضوعات باید در کنار هم به پیشرفت جامعه و حل مشکلات مردم کمک کند هر چند به مذاق مسئولان هم خوش نیاید، چون جامعه بدون اینها به خصوص مطالبه گری، پویا و فعال نخواهد بود، از این رو دستگاههای اجرایی موظفند هر کدام به فراخور حوزه و تخصص خود، هر کمکی میتوانند به سمنها بکنند.
استاندار به کمکهای خالصانه و بدون چشم داشت خیران و انسانهای بزرگ و خستگی ناپذیر استان هم گریزی زد و گفت: این افراد در برهههای مختلف و رویدادهای اجتماعی تاثیرگذار بودند و با جان و دل برای حل مشکلات مردم و جامعه کوشیدند.
وی افزود: نه تنها ظاهر جامعه باید بدون مشکل جلوه کند بلکه باید باطن جامعه و لایههای زیرین آن هم پاکسازی شود و این میسر نمیشود مگر با کمک و همراهی روزافزون سمنها و سازمانهای مردم نهاد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری آذربایجان شرقی هم در همایش سازمانهای مردم نهاد استان، نقش آفرینی تشکلها و سازمانهای مردم نهاد را در حل مشکلاتی همچون تکدی گری، ساماندهی کودکان کار و پاکسازی شهر از لوث وجود معتادان متجاهربی بدیل برشمرد و گفت: هر کجا جامعه به همبستگی اجتماعی و افزایش ضریب وحدت نیاز داشته باشد، این نهادهای مردمی هستند که پیشران بوده و دست دولتمردان و مسئولان را به گرمی میفشارند تا تنش و دغدغه از جامعه زدوده شود.
در این همایش تعدادی از نمایندگان سمنها هم به بیان فعالیت های خود و پارهای مشکلات حوزه خود پرداخته و از مسئولان استان به خصوص استاندار آذربایجان شرقی، همکاری و همراهی بیشتر آنها را خواستار شدند.
در پایان همایش از خانواده شادروان حاج سیفعلی نامور، مدیرعامل موسسه خیریه جان نثاران اباعبدالله الحسین علیه السلام تبریز و حسن روحانی نژاد از جهادگران و خیران تبریز تجلیل شد و به جمعی از فعالان و کارشناسان برگزیده سازمانهای مردم نهاد استان لوح تقدیر و هدایایی اعطا شد.