رئیس ستاد بحران کشور گفت: در کمیته مقابله با ریز گردهای استان قم مقرر شد احیاء ۱۶۰ هزار هکتار از کانونهای ریزدگرد این استان پس از هماهنگی از هفته آینده آغاز شود.
وی افزود: طرحهای مطالعاتی لازم درزمینه احیا دشتهای قم انجام شده و قرار است ظرف یک هفته آینده وظایف هر کدام از دستگاهها در زمینه احیا و بازسازی منابع طبیعی قم مشخص شود و سپس طرح احیا مناطق بحرانی قم آغاز شود.
نامی با بیان اینکه در مرحله اول احیا عرصههای طبیعی در مرحله اول در ۵۲۰۰ هکتار از مراتع حسین آباد و سپس در ۳۰ هزار هکتار از منابع طبیعی دشت سراجه اجرا می شود افزود: پس از آن در ۱۲۵ هزار هکتار از مراتع و منابع طبیعی دشت مسیله اجرا و عملیات احیا منابع طبیعی در این مناطق پیگیری و اجرایی شود.
وی افزود: تا پایان هفته آینده استانداری قم هزینههای لازم برای اجرای طرح را اعلام کند تا طرح احیا بر اساس مصوبه ستاد مدیریت بحران استانی آغاز و عملیاتی شود.
رئیس ستاد ملی مدیریت بحران کشور بر ضرورت هماهنگی دستگاههای متولی منابع طبیعی استان قم تاکید کرد و گفت: دستگاههای مرتبط به صورت جهادی و با انسجام، هماهنگی و هم افزایی لازم به صورت سریع و فعالانه ورود نمایند تا زمان در زمینه مدیریت و احیا مراتع و منابع طبیعی استان را در استان از دست نرود و در سال آینده شاهد بحران ریزگردها به صورت شدید نباشیم.
وی بر پایش مراتع و منابع طبیعی استان توسط مدیران مرتبط تاکید کرد و افزود: مسئولان بر اساس امکانات مختلف ماهوارهای جغرافیای منطقه را پایش نمایند تا از هر گونه دخل و تصرف در اراضی طبیعی جلوگیری و با خاطیان در سریعترین زمان برخورد شود.
نامی به حضور موتور سیکلتها و خودروها در طبیعت اشاره کرد که به عرصههای طبیعی خسارت میزند گفت: مدیران باید از ورود موتور سیکلتها و سایر وسایل به مراتع و عرصههای طبیعی جلوگیری نموده و مانع از بین رفتن مراتع به وسیله راکبان و رانندگان وسایل نقلیه شوند.
وی اضافه کرد: تعیین جرم مشخص از نظر حقوقی برای افرادی که به طبیعت آسیب میزنند یکی ار راهکارهایی است که باید پیگیری شود گفت مدیران با پایش سرزمینی ونطارتهای دایم به کسی اجازه کندن حتی به اندازه کندن یک بوته به طبیعت خسارت بزنند.
وی ادامه داد برای احیا باید کاهش بوتهها و نهال بر اساس اقلیم استان قم باشد تا این عرصهها ماندگاری بالاتری را داشته باشند.
آقای نامی به اجرای طرح نهال سبز برای مشارکتهای مردمی در کمک به مدیریت ریزگردها و کانونها بحران گرد و غبار اشاره کرد و افزود: حضور گروههای مردمی میتواند در احیا سریعتر منابع طبیعی کمک کننده باشد و اگر با اجرای طرحهایی مشارکت مردم در باز سازی طبیعت اجرایی شود احیا منابع طبیعی در زمان زود تری صورت خواهد گرفت.