اجرای شبکه فاضلاب این کلانشهر از سال ۱۳۷۳ آغاز شده و با انجام سه هزار و ۷۰۰ کیلومتر، حدود ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد گفت:شبکه فاضلاب مورد نیاز فعلی مشهد چهار هزار و ۳۰۰ کیلومتر است که اجرای ۶۰۰ کیلومتر از این
حسین اسماعیلیان افزود: همچنین۵۰۰ کیلومتر شبکه فاضلاب مورد نیاز نیز تا افق سال ۱۴۲۰ برای مناطق شاهنامه، جاده کلات و روستاهای حاشیه شهر پیش بینی شده که طراحی شبکه های مذکور دارای طرح تفصیلی و در دست اقدام است.
وی گفت:طراحی و اجرای شبکههای فاضلاب مشروط به ابلاغ طرح تفصیلی مصوب مناطق است و در افق طرح، شبکه جمع آوری فاضلاب شهر مشهد به چهار هزار و ۸۰۰ کیلومتر خواهد رسید.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد ادامه داد: پنج تصفیه خانه فاضلاب با ظرفیت ۲۶۳ هزارمترمکعب در شبانه روز در مدار بهرهبرداری است و در صورت اجرای کامل شبکه فاضلاب ظرفیت تصفیه خانه فاضلاب مورد نیاز برای این کلانشهر ۴۵۰ هزار متر مکعب در شبانه روز خواهد بود.
اسماعیلیان افزودبرای افزایش ظرفیت تصفیه خانه های فاضلاب به رغم مشکلات شدید مالی با استفاده از ظرفیت سرمایهگذاری بخش خصوصی و تنوع بخشی در مدلهای مالی، اقدامات بسیار خوبی در این حوزه انجام شده است.
او گفت: بخش اول تصفیه خانه فاضلاب "پرکندآباد ۲" با ظرفیت ۵۰ هزار متر مکعب در شبانه روز تا پایان سال جاری و بخش دوم آن نیز به ظرفیت ۵۰ هزار متر مکعب دیگر تا سال آینده به بهره برداری میرسد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد افزود: تصفیه خانه فاضلاب طبرسی شمالی نیز با ظرفیت ۶۸ هزار مترمکعب از طرحهایی است که عملیات اجرایی آن از سال گذشته آغاز شده و تا سال ۱۴۰۴ به بهره برداری خواهد رسید.
اسماعیلیان گفت: در راستای مصوبات سفر ریاست جمهور نیز تصفیه خانه فاضلاب شماره هفت مشهد به ظرفیت ۴۶ هزار متر مکعب در شبانه روز به سرانجام رسیده و با انتخاب پیمانکار، عملیات اجرایی آن از نیمه دوم سال جاری شروع خواهد شد.